Аграрії Черкащини просять захистити їх від «рейдерів в погонах»
Аграрії Черкащини просять захистити їх від «рейдерів в погонах»

Працівники сільгосппідприємства ТОВ «Білозірське-Агро» звинувачують співробітників черкаської прокуратури та державної виконавчої служби в спробі рейдерства підприємства і врожаю. Вони повідомляють, що держструктури намагаються захопити майно підприємства, засновуючись на судовому рішенні про стягнення коштів із зовсім іншої юридичної особи, а саме ТОВ «Приват-Агро-Білозір'я». Про це повідомляє Economics.unian.ua.

Нагадаємо, що Рада відправила на доопрацювання законопроект про посилення відповідальності за самовільне зайняття земельної ділянки.

В повідомленні ідеться, що дії правоохоронців неминуче приведуть до втрати врожаю ТОВ «Білозірське-Агро», а це спричинить за собою невиплату орендної плати пайовикам, яка для більшості людей в селі є єдиним засобом існування.

Через ситуації, що склалися, жителі сіл Черкаської області, де розгорнулося протистояння з «рейдерами в погонах», готуються до масштабної акції протесту і пікетів, — розповідають в ТОВ «Білозірське-Агро».

Працівники ТОВ «Білозірське-Агро також наголошують, що з боку органів державної виконавчої служби, ніяких пояснень, які вказували б на законність дій щодо захоплення врожаю ТОВ «Білозірське-Агро» не надається.

Особливо турбує працівників ТОВ і пайовиків товариства ситуація з владним свавіллям і явними корупційними мотивами, які простежуються в діях виконавчої служби та місцевої прокуратури, — кажуть в ТОВ «Білозірське-Агро».

Представникам господарства також відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, що слідчий РВП ГУНП у Черкаській області два рази звертався в Соснівський районний суд міста Черкас, за погодженням з прокурором Черкаської міської прокуратури, з клопотанням про накладення арешту на урожай на земельних ділянках, що знаходяться у використанні ТОВ «Білозірське-Агро».

Однак постановами слідчого судді Соснівського районного суду Черкас у задоволенні зазначених клопотань було відмовлено (справи № 712/11723/18, № 712/12134/18)», — відзначають у товаристві.

Але на початку жовтня 2018 р. виконавча служба Черкаський ВДВС неодноразово намагалась описати і накласти арешт на урожай, який належить господарству з залученням Черкаського відділу поліції. Правоохоронці вважають цей урожай речовим доказом у кримінальному провадженні № 42018251010000079 від 03.05.2018 року за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 382 КК України, яке триває стосовно зовсім іншої юридичної особи — ТОВ «Приват-Агро-Білозір'я».

Таким чином, держслужбовці та «слуги народу в погонах», по суті, нехтують чинним законодавством України і, замість захисту, рейдерськими методами відбирають урожай, — відзначають у товаристві.

 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

20 листопада 2018
Антирейдерський законопроект «підрихтували» і відправили на голосування в Раду
Під час сьогоднішньоого засідання Комітету ВР з питань аграрної політики та земельних відносин було прийнято рішення про передачу на голосування до...
4 жовтня 2018
Законопроект щодо уповноважених осіб Мін'юсту не несе жодних рейдерських загроз, – Сукманова
Законопроект №9140, який передбачає створення уповноважених осіб Мін’юсту, не містить жодних норм, які могли б якимось чином бути використані...
28 вересня 2018
На Дніпропетровщині рейдери намагаються вкрасти у фермерів 42,9 га соняшнику
У Васильківському районі Дніпропетровської області рейдери намагаються відібрати у фермерського господарства «Алтей» соняшник на площі...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...