ГПУ та Нацполіція перешкоджають інвестуванню понад $70 млн у портовий бізнес
ГПУ та Нацполіція перешкоджають інвестуванню понад $70 млн у портовий бізнес

Сьогодні близько 200 співробітників заблокованого підприємства Risoil планують вийти на мітинг під Одеською обласною прокуратурою. Про це повідомляє Бізнес-Варта.

Нагадаємо, до будинку родичів очільника організації «Всеукраїнська Аграрна Рада» Андрія Дикуна завітали 25 старших слідчих з семи областей України.

У громадській організації зазначають, що генпрокуратура, Нацполіція і митниця перешкоджають інвестуванню від швейцарського підприємства Risoil. Підозру викликала діяльність одного з експортерів,  але правоохоронці заблокували роботу всього зернового терміналу Risoil.

Під загрозою інвестиційний проект на суму понад $70 млн. Основні потужності компанії розташовані в порту Чорноморськ, з 5 жовтня робота на Risoil зупинилася через незаконні обшуки ГПУ. Навіть попри те, що термінал не є фігурантом справи", — йдеться у повідомленні.

Слідчі дії щодо вантажу проводять вже два місяці, таким чином блокуючи технологічну діяльність підприємства. Правоохоронці намагаються без відповідних документів вилучити близько 3 тис. т зерна, за збереження якого Risoil несе відповідальність перед власником вантажу. Вимога слідства абсолютно незаконна, бо якщо вантаж є речовим доказом, у рамках кримінальної справи, він не повинен переміщатися.

В  компанії звернулися до АМПУ і митниці з проханням не видавати дозвіл правоохоронцям на незаконний вивіз майна, але відповіді немає. Є листування, що підтверджує, як співробітники прокуратури видають інструкції до митних і прикордонихі органів з вимогою заблокувати діяльність Risoil.

Risoil робить все можливе, щоб клієнти компанії не постраждали.

Дії правоохоронців можуть призвести до фінансових збитків не тільки підприємства, а й економіки України загалом. Така ситуація матиме негативні наслідки для інвестиційного клімату країни й укотре порушить імідж України як правової держави", — додають в організації.

«Бізнес-Варта» направила звернення до Генеральної прокуратури та Національного антикорупційного бюро з вимогою розібратися з безпрецедентною діяльністю правоохоронців Одещини.

Цю справу обов’язково буде розглянуто на ІІІ Антирейдерському форумі, котрий відбудеться у Києві 27 листопада. Ми обов’язково озвучимо імена та посади усіх причетних до тиску на Risoil S.A. Адже коли в Україні рейдерством займаються ті, хто за своїми обов’язками мають йому запобігати, ведення бізнесу може стати просто безглуздим.

AgroPolit.com завжди готовий вислухати та оприлюднити точку зору правоохоронців.


 
 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

28 березня 2019
У державну власність повернуто Лубенський насіннєобробний завод вартістю майже 165 млн грн
До державної власності повернуто цілісний майновий комплекс Лубенського насіннєобробного заводу вартістю майже 165 млн грн. Про це повідомляє...
22 березня 2019
В Україні викрили масштабну шахрайську схему продажу агротехніки в інтернеті
Зловмисники для своєї злочинної діяльності створили близько десяти фіктивних фірм. Під виглядом надання послуг із онлайн-продажу...
19 жовтня 2018
Агросектор названо одним із трьох найперспективніших секторів економіки
Іноземним інвесторам є сенс вкладатися у найбільш прибуткові сектори української економіки, оскільки це може принести їм високий та гарантований...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...