Детінізація сільськогосподарської землі, або про єдині податкові правила для аграріїв
Олег Тарасов, народний депутат України («Слуга народу»), член Комітету з питань аграрної та земельної політики

Сьогодні в агросекторові активно обговорюється питання детінізації сільськогосподарської землі, або іншими словами – перехід на рівні податкові правила для всіх. В парламенті є три законопроекти на цю тему. Всі вони пропонують, як вирішити проблему тіньового обробітку землі, яка досить гостро стоїть в агросекторі вже не перший рік.

Хтось працює легально, чесно, а хтось — у тіні й не сплачує податки до бюджету. А я нагадаю, що «білі» аграрії сплачують багато податків — єдиний податок четвертої групи, ЄСВ із зарплати працівників, ПДФО та військовий збір зі своїх доходів, також ПДФО та військовий збір зі своїх доходів сплачують наймані працівники, а ще є платники земельного податку та податку на прибуток підприємств. Тоді як «тіньовики» практично не поповнюють казну.

Читати до теми: Податковий мінімум на сільськогосподарські землі: як вивести з тіні 12 млн га?

Так, податкове навантаження на легально оброблювальний 1 га товарної сільськогосподарської землі становить від 2200 грн і вище, а «тіньові» фермери платять 0-100 грн з 1 га. В результаті у державному та місцевих бюджетах немає достатньо коштів на розвиток сільської місцевості, інфраструктури, на зарплати вчителям та лікарям.

Така ситуація є несправделивою. Чому хтось має чесно й совісно регулярно наповнювати казну, а хтось просто сидить «в кеші»? А страждає повністю вся галузь, особливо коли формуються експортні партії, а контролюючі органи ставлять питання про легальне походження продукції та сплату податків.

Тому депутатами, більшість із яких з аграрного комітету і мною також, ще в лютому було зареєстровано законопроєкт №3131, яким пропонується застосовувати концепцію «поставленого податкового зобов‘язання» (ППЗ). Це означає наступне: за визначеною формулою буде встановлюватися ППЗ з прив‘язкою до гектара землі, виходячи від його нормативної грошової оцінки. Якщо сума усіх сплачених податків не перевищуватиме визначену суму ППЗ, то такий суб’єкт повинен буде доплатити у бюджет кошти, яких не вистачає до рівня ППЗ. Єдиний проблемний нюанс цієї концепції — складність в адмініструванні. Будь-які нові підходи до обрахунку і справляння податків завжди викликають зауваження від фіскалів. Такі ж аргументи лунали й від окремих аграріїв та їхніх бухгалтерів.

Читати до теми: Вихід із тіні чи новий податковий тиск ― аналіз законопроєкту 3131 з варіантами

Тому ми зі ще двома колегами з аграрного комітету додатково розробили і зареєстрували ще й альтернативний проєкт №3131-1, у якому боротися із сірим обробітком землі пропонується трохи по-іншому: потрібні підвищені ставки земельного податку та зміни в обрахунку єдиного податку четвертої групи без запровадження нових громіздких формул. Водночас, передбачено можливість зменшити суму податкового зобов'язання з податку на землю та єдиного податку четвертої групи шляхом заліку сплаченої суми податкового зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб. Дана концепція є простішою.

Слід зазначити, що ми не ставимо собі за завдання зібрати більше грошей у «білих» платників чи обкласти їх зайвими поборами. Наша мета — легалізувати «чорних», запропонувати їм такий варіант, на який вони будуть згодні піти через фінансову недоцільність обробляти земельні ділянки без реєстрації права оренди, оскільки плата з гектара вирівнюється, але є ризик, що договори оренди будуть укладені з іншим сільгосптоваровиробником. Таким чином будуть створені рівні умови та здорова конкуренція між товаровиробниками.

Читати до теми: Ліцензії для зберігання пального аграріями: чергова перемога агросектору

На розгляд у податковому комітеті 3 червня було винесено дані концепції і після обговорення за черговістю проєкти ставилися на голосування. Спочатку відбулося голосування за основний законопроєкт №3131, який підтримали більшість депутатів комітету своїм голосуванням, тому за альтернативний і не голосували. Тож можливо скоро ці проекти розглядатимуть у сесійній залі.

Питання боротьби з тінню в агросекторі назріло уже давно, тому сподіваюся, що змінами податкового законодавства зможемо посприяти легалізації «аграріїв-тіньовиків», що матиме позитивний ефект для галузі зокрема й економіки в цілому.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

20 січня 2020
Податки-2020 – ключові зміни для АПК від уряду та парламенту
У 2020 році на аграрний сектор очікує низка змін у системі оподаткування. Такий анонс озвучили міністр фінансів Оксана Маркарова, міністр економіки...
7 листопада 2019
Агрохолдинги сьогодні сплачують на 1 га сумарно $250 — за оренду та податки, — Рибаченко
Агрохолдинги сьогодні сплачують за 1 га землі сумарно $250 — за оренду та податки. Про це під час земельного віче...
12 липня 2017
Земельні податки сплачуються з 17,4 млн га – точка зору
В Україні податки сплачуються лише із 17,4 млн га земель, які перебувають в обробітку. Про це повідомив під час засідання аграрного комітету у...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...