Оприлюднили рейтинг найбільш активних міністерств: Мінагрополітики не увійшло до ТОП-10
Оприлюднили рейтинг найбільш активних міністерств: Мінагрополітики не увійшло до ТОП-10

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України за 3,5 року ініціював найбільше прогресивних змін в Україні. Про це йдеться у звіті VoxUkraine, який проаналізував як змінювалася реформаторська активність Парламенту, Адміністрації президента, Уряду та Національного банку, та які міністерства більше сприяли реформам в Україні.

Нагадаємо, раніше AgroPolit.com проводив аналіз роботи першого заступника мініста аграрної політики Максима Мартинюка. За рік керівної посади у чиновника зафіксовано не так вже й багато досягнень.

Прикладом провальних реформ Міністерства аграрної політики є розподіл фермерського мільярду. Агросектор за 8 місяців отримав менше 10% дотацій із 6,3 млрд грн держпідтримки закладеної у бюджет на цей рік.

Очолило рейтинг Мінекономрозвитку — було ініційовано 81 нормативних акти. На думку VoxUkraine, найуспішнішими ініціативами булти закони про публічні закупівлі, ліквідацію «Укрекоресурсів», а в цьому році — нова процедура відбору керівників і наглядових рад найбільших держкомпаній.

Найбільш важливі ініціативи ініціативи Мінфіну, який зберіг свої позиції на другій сходинці рейтингу – удосконалення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням, впровадження системи «єдине вікно» на митниці, а також зміни до Податкового кодексу, якими було запроваджено публічний реєстр заяв на відшкодування ПДВ та його автоматичне відшкодування.

Найбільші здобутки Мін’юсту, який зайняв третю сходинку рейтингу – закон, що обмежує тиск силових органів на бізнес та зміни до закону «Про акціонерні товариства», що дозволили державі провести збори акціонерів та отримати дивіденди від «Укрнафти». Крім цього Мін’юст запустив онлайн-сервіс отримання відомостей з Єдиного державного реєстру; ліквідував виконавчу та реєстраційну служби.

Рейтинг ТОП-10 2015 – 2018 (I півріччя) найбільш активних міністерств виглядає так:

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

9 квітня 2019
Мінагрополітики перевірять на доцільність витрат держкоштів
У 2019 році у п’яти міністерствах буде проведено огляди витрат у дев’яти сферах. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну. ...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...