У парламенті зареєстрували аграрну стратегію України
У парламенті зареєстрували аграрну стратегію України

Вчора, 4 жовтня, депутати зареєстрували в парламенті аграрну стратегію України – законопроект «Про основні засади державної аграрної політики та державної політики сільського розвитку». Про це повідомляє AgroPolit.com.

Нагадаємо, український уряд не дотримується Директиви ЄС щодо підтримки фермерів.

Документом запроваджується Офіс аграрного аташе для представництва та захисту інтересів українських сільгоспвиробників за кордоном. Інструментом поетапної реалізації державної політики стане План заходів з реалізації основних засад розвитку державної аграрної політики та політики сільського розвитку, який розроблятиметься на 5 років на виконання закону. Пропонується також здійснення моніторингу відповідного плану заходів.

У аграрній сфері та питаннях сільського розвитку у нас вже кілька років відсутній системний акт, який би визначав державну політику по цим напрямам. Останнім таким актом був закон «Про основні засади державної аграрної політики на період до 2015 року», але, як ми бачимо з самої назви документа, він мав строковий характер і вже не відповідає нинішньому часу. Не кажучи вже про те, що стратегія повинна бути не просто формальним документом, а реальним планом дій, при виконанні якого ми б могли отримувати конкретні очікувані результати! Тож розраховуємо, що саме наша стратегія стане якраз таким документом, - зазначив член аграрного комітету Олег Кулініч.

Положення стратегії передбачають комплексне бачення розвитку українського аграрного сектору, що враховує інтереси товаровиробників, та формування такої політики сільського розвитку, яка була б направлена на сталий розвиток сільських територій та підвищення рівня життя сільського населення.

 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...