Мінагрополітики візьме курс на прозорість і результативність — Кутовий
Мінагрополітики візьме курс на прозорість і результативність — Кутовий

Мінагрополітики працює над визначенням основних напрямів розвитку аграрного сектору на 2016 рік, які мають робочу назву "3+5". Підтримка міжнародних донорських організацій є надзвичайно важливою для провадження цих пріоритетів.

Про це заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий під час зустрічі з донорськими організаціями, міжнародними експертами, представниками іноземних посольств, що працюють в Україні та міжнародними фінансовими організаціями.  

Міністр підкреслив, що основними принципами роботи відомства буде прозорість та фокус на результативність роботи. «Ми будемо працювати відкрито та публічно. Перед нами є три основні завдання над якими  необхідно сконцентруватися. Це — розвиток сільських територій з акцентом на малий та середній бізнес, земельна реформа, реформування системи державної підтримки», — підкреслив Тарас Кутовий.

Також Міністр наголосив на ще п’яти пріоритетних напрямках діяльності. Це – розвиток зовнішніх та внутрішніх ринків. Наступний напрям — нішеві культури та виробництво органічної продукції.

«Також одним із ключових завдань є підготовлена програма приватизації державних підприємств, до якої хочемо залучити найкращі світові практики. Ми маємо враховувати права селян в процесі приватизації державних підприємств в АПК», — повідомив Кутовий.

Міністр окреслив такі пріоритетні напрями як зрошення, особливо в південних областях. «Значну увагу необхідно приділити до забезпечення повноцінного функціонування Держпродспоживслужби», — підкреслив очільник відомства.

Тарас Кутовий зауважив, що інституційна реформа Міністерства та ЦОВВ є необхідною для впровадження вищезгаданих ініціатив: «За результатами зустрічі ми заручилися підтримкою донорів в розвитку аграрного сектору».

Зі свого боку Голова аграрного напрямку Групи підтримки України в Європейській комісії Ніколя Верле запевнив Міністра у повній підтримці донорів. «Ми раді, що у нас є розуміння і взаємний конструктивний діалог. Розуміємо, наскільки для вас важливі конкретні результати і донорські організації готові вам в цьому допомогти на протязі перших 100 днів роботи в Уряді і надалі», — підсумував Ніколя Верле.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

13 травня 2016
Кутовий прокоментував інформацію про причетність до птахофабрики та земель одного з холдингів — офіційно
Міністр аграрної політики прокоментував інформацію про те, що він має свій агробізнес. Зокрема, AgroPolit.com попросив його підтвердити або спростити...
28 квітня 2016
За 2015 рік фінансові результати держпідприємств Мінагрополітики значно покращились — експерт
У 2015 році держпідприємства зі сфери управління Мінагрополітики України значно покращили свої фінансові результати. Про це повідомив експерт...
28 квітня 2016
У міністра АПК Тараса Кутового новий заступник — офіційно
Микола Осійчук призначений заступником міністра аграрної політики і продовольства України-керівником апарату. Про це свідчить розпорядження Уряду...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...