Більшість аграрного комітету ВРУ скористалася матеріальною допомогою від держави
Більшість аграрного комітету ВРУ скористалася матеріальною допомогою від держави

У серпні 2018 року 172 нардепи, з яких 16 входять до складу Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин, отримали компенсацію вартості оренди житла або найму готельного номера на загальну суму 3,53 млн грн. Про це повідомляє Портал відкритих даних Верховної Ради.

До того ж, як з’ясувала редакція АgroРolit.com, деякі нардепи та члени їхніх родин мають житло в Києві чи неподалік від міста, але це не завадило їм отримати пільгові кошти.

Читайте до теми: З’явився розподіл видатків державного бюджету в АПК на 2018-2019 роки

Нижче ми навели перелік нардепів з Комітету агрополітики та земельних відносин, які найбільше бідують і тому скористалися можливістю компенсувати витрати на винайм житла. Нагадаємо, у серпні 2018 року сума компенсації на одного народного обранця складає 20,5 тис. грн (ще в червні ця сума була 19 тис. грн, але нардепам вона здалася замалою).

1.       Бриченко Ігор Віталійович. У декларації за 2017 рік вказано, що його дружина має дві квартири (49,5 м2 та 61, 6 м2) у селищі Гатне, Києво-Святошинського району.

2.       Вадатурський Андрій Олексійович. В декларації відсутня інформація про нерухомість у Києві чи області (орендує номер у Готельному комплексі Київ).

3.       Вітко Артем Леонідович. У декларації за 2017 рік вказано, що його дружина володіє квартирою (64,2 м2) на Софіївській Борщагівці/Києво-Святошинський район.

4.       Дідич Валентин Володимирович. Ні він особисто, ні члени родини не реєстрували нерухому власність у межах Києві чи області.

5.       Дмитренко Олег Миколайович. Ні він особисто, ні члени родини не реєстрували нерухому власність у межах Києві чи області.

6.       Заболотний Григорій Михайлович. У декларації за 2017 рік відсутня інформація про нерухомість у межах Києва чи області.

7.       Івченко Вадим Євгенович. У суб'єкта декларування за 2017 рік, а також в розділі про власність членів його сім'ї взагалі відсутня будь-яка інформація про володіння нерухомістю.

8.       Кіт Андрій Богданович. У Києві чи області житла не має.

9.       Корнацький Аркадій Олексійович. Попри численні земельні ділянки (дві з яких зареєстровані на Київщині), у декларації за 2017 рік відсутня інформація про володіння нерухомістю в Києві чи області.

10.   Кузьменко Анатолій Іванович. У декларації за 2017 рік відсутня інформація про володіння житловою нерухомістю у Києві чи області.

11.   Лабазюк Сергій Петрович. Володіє житловим корпусом в оздоровчому центрі у Києві (загальна площа – 658,1 м2):

12.   Лунченко Валерій Валерійович. Не має задекларованої нерухомості у Києві чи області.

13.   Люшняк Микола Володимирович. В декларації вказано, що нерухомість у Києві та області відсутня.

14.   Негой Федір Федорович. У декларації за 2017 рік вказано, що дружина пана Негоя володіє квартирою у Києві (загальна площа 124,7 м2) та ще двома квартирами у Крюківщині / Києво-Святошинський район / Київська область (площею 39.5 м2 та 60.7 м2). Сам пан Негой володіє житловим будинком (загальною площею 279,7 м2) у Рославичах / Васильківський район / Київська область.

15.   Нестеренко Вадим Григорович. У декларації відсутня інформація про майнові права на нерухомість у Києві та області.

16.   Юрчишин Петро Васильович. У декларації за 2017 рік відсутня інформація про нерухомість, яка належить йому чи його родині у Києві чи області.

Із 30 членів Комітету більше від половини його складу скористалися можливістю отримати грошову компенсацію, до того ж у декого з нардепів у Києві чи поблизу міста є житло, яке належить їм або членам їхної родини. Загальна сума компенсації вартості чи винайму житла для 16 представників Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин становить 328 тис. грн.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

8 листопада 2018
В найближчий час Україна отримає €500 млн від Євросоюзу, – Порошенко
Україна отримає €500 млн макрофінансової допомоги Євросоюзу найближчим часом. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час брифінгу в...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...