На Одещині відкрили завод із виробництва рідких добрив
На Одещині відкрили завод із виробництва рідких добрив

Агрохімічна компанія Grossdorf відкрила нове виробництво рідких добрив КАС у смт Сарата Одеської області. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Нагадаємо, на Херсонщині збудують комплекс із виробництва добрив.

Потужність виробництва складає 60 тис. т на рік. Завдяки новому заводу потужності Grossdorf з виробництва рідких добрив зросли до 410 тис. т на рік.

Відкриття заводу суттєвим чином оптимізує логістику компанії з доставки КАС у південний регіон, який Grossdorf розглядає як базовий для розвитку портової інфраструктури.

Зокрема, компанія планує імпортувати сировину не тільки з Середньої Азії, а й із Європи та Перської затоки.

Як зауважили в компанії, нові потужності дозволять забезпечувати КАС усю Одеську область і в перспективі відкрити можливість експорту добрив із виробничого підрозділу в смт Сарата до Молдови.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...