ДП ДГ «Шевченківське» разом з НААН провели ярмарок для фермерів
ДП ДГ «Шевченківське» разом з НААН провели ярмарок для фермерів

На базі ДП ДГ «Шевченківське», що у селі Денихівка Тетіївського району Київської області, відбулася виставка-ярмарок племінного та селекційного матеріалу дослідних господарств НААН та відкриття спортивного майданчика. У заході взяли участь представники НААН та Мінагрополітики. Про це повідомляє Kurkul.com.

Нагадаємо, ПАТ «Аграрний фонд» презентував свою продукцію на Сорочинському ярмарку.

«Кожного року ми реалізовуємо до 3 тис. молодняку ВРХ, більше 10 тис. поголів'я поросят, овець та іншої живності. І тому на честь Дня фермерів ми ініціювали такий ярмарок в одному з найкращих господарств нашої системи — ДП ДГ «Шевченківське», яким керує Олег Вікторович Балагура. Це господарство, яке вже в цьому році має надої близько 8 тис. л молока на корову. Таких господарств у структурі НААН близько десяти», — зазначив президент НААН Ярослав Гадзало.

Олег Балагура, в свою чергу, розповів про мету свята та чому його проведення є важливим сьогодні.

Були запрошені понад 70 державних господарств, 30 інститутів (приїхало 27), щоб показати свою продукцію, а також близько 100 фермерів, які підтримують українську аграрну науку. Головною метою було показати досягнення тваринництва. Тому, що сьогодні тваринництво в Україні це проблемна галузь. Сьогодні тут представлені досягнення у галузі тваринництва зі всієї України», — підкреслив керівник господарства.

ДП ДГ «Шевченківське», яким керує Олег Балагура, займається вирощуванням зернових та технічних культур, виробництвом молока, м'яса ВРХ та свиней і розведенням племінного молодняка ВРХ та свиней.

У структурі господарства виробництво продукції тваринництва становить 46%, рослинництва — 54%.

Підприємство утримує 1,5 тис. голів ВРХ, в тому числі 800 дійних та 702 голови свиней, з яких 100 свиноматки.

Середній надій молока на корову становить 7115 кг, а середньодобовий приріст ВРХ — 682 г.

Загальна площа землі на підприємстві становить 3,9 тис. га, з яких 3,2 тис. га ріллі.

Цікаво, що під час проведення ярмарку народилося телятко. Сподіваємося, що це гарний знак для української аграрної науки та фермерів.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...