Корупцію на митниці допоможе подолати режим "порто-франко" — нардепи
Корупцію на митниці допоможе подолати режим "порто-франко" — нардепи

У Верховній Раді України відбувся круглий стіл, під час якого його учасники висловили підтримку законопроекту про створення в Одеському регіоні режиму "порто-франко". Про це повідомляють Українські новини.

Нардепи та експерти вважають, що режим "порто-франко" дозволить активізувати економічне зростання в регіоні і збільшити можливості обласного бюджету для підтримки соціальних програм. На думку учасників дискусії, "порто-франко" сформує нові умови для інвестицій в Одеську область.

Нардепи Сергій Ківалов, Антон Кіссе, Микола Скорик, Олександр Пресман і Вадим Рабинович зареєстрували проект закону про створення зони "порто-франко" в Одеському регіоні. Олександр Пресман вважає, що вільна економічна зона допоможе побороти корупцію в Одесі.

"Сьогодні основний елемент корупції знаходиться в руках митників, податківців, людей, які так чи інакше залежать від руху вантажів. Мені здається, що при наявності такого закону і при наявності діючої вільної зони, всі ці люди просто перестануть бути потрібні, вони просто перестануть брати хабара і таким чином, я вважаю, що це один з козирів, який допоможе викорінити корупцію на одеських митницях", — відмітив нардеп.

Коментуючи ініціативу про створення ВЕЗ, нардеп Антон Кіссе підкреслює, що дана ідея не має нічого спільного з сепаратизмом.

"Поки ми будемо щось творити, поки ми будемо міняти кабінет міністрів і перетягувати канати, ми повинні йти по нестандартному шляху, який наказаний нашою історією, одеської історією — порто-франко", — зазначив нардеп.

Депутат Верховної Ради від "Волі народу" Сергій Лабазюк вважає, що "порто-франко" однозначно буде сприяти залученню додаткових коштів у вигляді інвестицій "і не тільки в Одеську область, а й в цілому в Україні". Він підкреслив, що законопроект Рабиновича та інших нардепів по "порто-франко" треба приймати.

Народний депутат України V, VI скликань Юлія Ковалевська в ході круглого столу повідомила, що в парламент вже були подані близько 15 законопроектів про створення вільних економічних зон, серед яких одним з перспективних законопроектів є "порто-франко".

На круглому столі також обговорювалися проекти зі створення вільних економічних зон в інших регіонах України.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

10 травня 2016
Реформування митниці передбачає імплементацію ряду стандартів ЄС — Насіров
Питання міжнародного співробітництва у податкові та митній сферах є ключовим для ДФС. Про це повідомив Голова Державної фіскальної служби України...
8 травня 2016
Західна фінансова допомога підживлює корупцію в Україні — експерти
Експерти вважають, що гроші від західних країн дозволяють українським елітам далі грабувати Україну і не працювати над її покращенням. Про це пише...
8 травня 2016
40 країн зберуться на Антикорупційний саміт — Кемерон
Корупція є ворогом розвитку людства, і боротьба з нею вимагає націлених і відкритих дій міжнародного співтовариства. Про це йдеться...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...