Про ціну газу для аграріїв — Гройсман
Про ціну газу для аграріїв — Гройсман

Кабінет міністрів ухвалив рішення щодо єдиної ціни на газ для населення та промисловості. Про це повідомляє Українська правда.

Постанову №758 одноголосно підтримали всі члени Кабміну.

Згідно із постановою, уряд з 1 травня зобов'язав НАК "Нафтогаз України" продавати населенню природний газ за єдиною ціною 6 879 грн за тис. куб м (з урахуванням ПДВ, витрат на транспортування та інших витрат).

Тим самим Кабмін скасував так звану "соціальну норму" в обсязі 1 200 куб м на опалювальний сезон за ціною 3 600 гривень за тис. куб м, яка діяла в опалювальний сезон 2015/2016 років.

Ціна продажу газу для потреб теплокомуненерго також встановлена на рівні 6 879 гривень за тис. куб м.

Ціна газу як товару (без урахування транспортування і ПДВ) становитиме 4 942 гривень за тис. куб м.

Для релігійних організацій ціна буде 3 913 грн за тисячу кубометрів газу.

Перед голосуванням за постанову прем’єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що незаможні громадяни не постраждають від підвищення тарифів на газ.

Як відомо, меморандум з МВФ передбачає підняття з 1 квітня 2016 року ціни на газ для населення в рамках соціальної норми 1 200 куб м в опалювальний сезон до рівня 75% від імпортного паритету.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

8 травня 2016
За три місяці має бути наведений лад на митниці — Гройсман
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що за три місяці має бути наведено лад на українській митниці та припинено потоки...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...