Екс-радника міністра внутрішніх справ Геращенка допитували у Полтаві — офіційно
Екс-радника міністра внутрішніх справ Геращенка допитували у Полтаві — офіційно

Вчора в Полтаві пройшло чергове слухання у справі харківського міського голови Геннадія Кернеса і його охоронців, яких звинувачують в побитті і тортурах активістів євромайдан.

Судове засідання стало переломним, тому що на ньому в якості свідка був допитаний колишній радник Авакова, а нині народний депутат України Антон Геращенко. Нардеп став першим свідком, який підтвердив слова потерпілих Сергія Ряполова і Олександра Кутятіна.

Перша частина допиту, під час якої задавала питання сторона звинувачення, тривала близько чотирьох годин. Друга частина тривала трохи більше трьох годин. Кернес постійно перебивав і задавав багато питань, частина яких суддя на вимоги прокуратури знімав, так як, на їхню думку, вони не відносяться до справи.

Крім цього Кернес назвав Геращенко господарем потерпілих і коханцем адвоката Тетяни Зелькіна.

Після завершення допиту, головний захисник Кернеса Лідія Ізовітова подала на розгляд судді заяву, в якому вказувала, що Геращенко, будучи політичним діячем і безпосереднім учасником процесу порушив презумпцію невинуватості, назвавши її підзахисного в соціальних мережах та ЗМІ злочинцем, ще до винесення вироку. Крім цього, за словами Ізовітової Геращенко розкрив медичну таємницю, опублікувавши на своїй сторінці в соціальній мережі матеріали, в яких вказано діагноз Кернеса.

Сам же Геращенко в коментарі журналістам заявив, що є, перш за все, громадянином України, і тільки потім політиком, тому може озвучувати свої думки з цього приводу.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...