Україна експортувала рекордну кількість гороху
Україна експортувала рекордну кількість гороху

У липні 2018 року експорт гороху з України становив 47,8 тис. т, що на 58% більше, ніж у липні минулого року. Про це повідомляють аналітики УкрАгроКонсалт.

Нагадаємо, Україна експортувала майже 6 млн т зернових.

Як зазначається, за підсумками 2017/18 маркетингового року зовнішні поставки гороху з України досягли рекордного обсягу – 873,5 тис. т, що на 80% вище, ніж в попередньому 2016/17 МР.

Введене Індією в сезоні 2017/18 обмеження на імпорт гороху вплинуло на географію експорту цієї культури з України. Так, якщо в 2017/18 МР Індія була першим ключовим ринком для поставок українського гороху, то в поточному сезоні поставки в цю країну не здійснювалися.

Найбільший споживач українського гороху в липні 2017/18 МР – Європейський Союз із часткою в загальній структурі експорту 53%.

Близькість України до країн ЄС, а також прийнятні для європейських споживачів ціни – чинники, завдяки яким цей ринок може стати ключовим для українських експортерів у поточному сезоні.

Крім того, в поточному сезоні 38% експорту гороху з України припадає на країни Азії та Близького Сходу, 9% – на країни Африканського континенту.

У 2017/18 МР, переважно за рахунок Індії та Туреччини, на частку країн Азії та Близького Сходу припадало 83% зовнішніх поставок гороху з України.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

24 листопада 2021
У 2022 році Україна планує відкрити ринок Китаю для доступу на нього українського гороху
Україна перебуває на фінальній стадії відкриття ринку Китаю для вітчизняного гороху: це планується зробити у 2022 році. Про це заявила президент ГС...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...