IFC може надати $ 10 млн томатному холдингу AgrofusionGroup — джерело
IFC може надати $ 10 млн томатному холдингу AgrofusionGroup — джерело

Міжнародна фінансова корпорація (InternationalFinanceCorporation, IFC) з групи Світового банку може виділити $ 10 млн найбільшому українському вертикально інтегрованого виробнику томатної пасти AgrofusionGroup для фінансування оборотного капіталу. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зазначені кошти дозволять Agrofusion рефінансувати існуючі короткострокові кредитні лінії у місцевих банків на $ 4,3 млн, фінансувати власні потреби в оборотному капіталі на $ 5,7 млн, що пов'язано зі збільшенням виробництва продукції. Крім того, холдинг зможе посилити свої позиції на ринку України, наростити експорт в країни Центральної Європи і СНД (за винятком РФ).

AgrofusionGroup в 2014 році досяг максимального виробництва — 52,778 тис. тонн томатної пасти, в 2015-му розширив свої можливості завдяки капіталовкладенням, досягнувши показника в 61,5 тис. тонн.

Agrofusion Group, заснований в 2007 році Сергій Сипко, є клієнтом IFC з 2012 року.

До його складу входять два заводи з виробництва томатної пасти потужністю переробки близько 480 тис. тонн томатів за сезон, а також агрогосподарства в Херсонській і Миколаївській областях, які обробляють 4,96 тис. га зрошуваних земель, і два тепличних господарства.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...