Канада допоможе фермерам на сході України — ФАО
Канада допоможе фермерам на сході України — ФАО

Коли життєздатність фермерських господарств, розташованих уздовж лінії конфлікту в східній Україні, значно погіршилася, допомога прийшла з боку уряду Канади.

Асигнування в розмірі 3 мільйонів канадських доларів дозволять ФАО посилити і розширити заходи з реагування на надзвичайні ситуації та продовжити відновну роботу в цьому регіоні. Внесок в 3 млн канадських доларів дозволить ФАО продовжити здійснення діяльності з реагування на надзвичайні ситуації в ще протягом двох лет. Помощь, яка в найближчі тижні надійде від Канади, буде полягати в наданні предметів першої необхідності для ведення фермерського господарства, а також у забезпеченні технічного керівництва по реалізації продукції і організації спільних дій з боку фермерів.

Незважаючи на те, що Луганська і Донецька області вважаються промисловою зоною, там проживають тисячі сімей, чий добробут залежить від сільського господарства. Дев'яносто відсотків овочів, вирощуваних тут, культивуються сімейними фермерськими господарствами. Конфлікт, що триває і супроводжуючі його негативні наслідки, такі як втрата або скорочення доходів, підвищення цін, недоступність кредитів, дорогий транспорт — серйозно загострили і без того важке становище жителів цих областей.

За даними ФАО, за 2015 рік у три рази збільшилася кількість домогосподарств, сім'ї яких гостро потребують довгострокових рішеннях для організації невідкладної допомоги щодо захисту їх засобів до існування.

«Щедра допомога з боку Канади є ключовим фактором у підтримці сільськогосподарського виробництва та забезпеченні продовольчої безпеки в зоні конфлікту», — зазначив Раймунд Єлі (Raimund Jehle), заступник Регіонального Представника ФАО по Європі і Центральній Азії.

Нова інтервенція, яка фінансується Канадою, буде безпосередньо спрямована на надання допомоги більш 14 тисячам дрібних фермерських господарств. Райони, що знаходяться в зоні конфлікту, що триває, де рівень нестабільності залишається високим, будуть забезпечені фуражем і тваринами (птах і кролики). Овочевими та картопляними насінням будуть забезпечені ті райони, де уряд забезпечує порядок і безпеку, а також тут буде організовано навчання з укріплення фермерського співпраці.

Цілеспрямований і стійкий підхід ФАО сприятиме відновленню виробництва м'ясної продукції і збільшення виробництва продовольства на оброблюваних орних землях за рахунок надання тварин, кормів і високоякісного насіння. Досвід, отриманий в результаті дворічного навчання, допоможе фермерам розпочати співпрацю з іншими сільськогосподарськими виробниками в регіоні, дозволить вивчити можливості для колективних закупівель сільськогосподарської техніки, спільної упаковки, маркування та реалізації продукції.

На ранніх етапах проекту особливу увагу буде приділено дослідженню потреб найбільш уразливих груп населення — внутрішньо переміщених людей і жінок, які постраждали від конфлікту.

В даний час в Україні силами ФАО реалізується більше десяти проектів, спрямованих на вирішення питань в галузі сільського господарства, що сприятиме розвитку аграрного сектора в цілому.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

7 вересня 2017
Україна й Канада збільшать товарообіг між країнами
Перший заступник голови Держпродспоживслужби Андрій Жук обговорив із представниками канадсько-українського проекту з підтримки торгівлі та інвестицій...
30 березня 2017
Деталі угоди ЗВТ з Канадою
Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) презентувало перелік агропродукції, яка постачатиметься за квотами в рамках зони вільної...
4 липня 2016
Зона вільної торгівлі з Канадою – втрачені можливості чи шанс на нові інвестиції?
Після майже шести років переговорів, Україна та Канада нарешті підписали сьогодні угоду про Зону вільної торгівлі. За цей документ ратували ледь...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...