Нардеп запропонував вирішення проблеми дефіциту вагонів-зерновозів
Нардеп запропонував вирішення проблеми дефіциту вагонів-зерновозів

Депутатами і бізнес-асоціаціями досить часто пропонуються варіанти вирішення проблеми дефіциту вагонів. Про це у своєму блозі розповів нардеп Іван Мірошніченко.

Нагадаємо, Порошенко наклав вето на закон про «єдине вікно» на митниці.

Зокрема, нардепи пропонують зменшити тарифи на перевезення на 20-25 % на власний парк вагонів для всіх учасників ринку. Це дозволить товаровиробникам, переробникам, трейдерам інвестувати у власний парк кошти.

У такому випадку держава не витрачатиме свій дефіцитний бюджетний ресурс, учасники ринку не нестимуть додаткові витрати на логістичні послуги та не отримуватимуть збитки від штрафів. Бізнес отримає вигіднішу ціну, а Укрзалізниця перевалить більше вантажів.

Але практика показує, що державному монополісту та його менеджменту по факту вигідний дефіцит, оскільки там криється багатомільйонний сірий ринок, - говорить Мірошніченко.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...