Від початку 2018 року імпорт продукції АПК в Україну збільшився на 23%
Від початку 2018 року імпорт продукції АПК в Україну збільшився на 23%

У січні-червні 2018 року в Україну було ввезено агропродукції на $2,6 млрд Це на $0,5 млрд(+23%) більше, ніж за 6 місяців минулого року. Про це поінформував заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», член-кореспондент НААН Микола Пугачов, передає AgroPolit.com.

Нагадаємо, в Україну везуть найбільше італійського вина.

За його словами, основними постачальниками агропродовольчої продукції в Україну є держави Європейського Союзу. На них припадає практично половина імпортних поставок.

Найбільші за вартісними обсягами закупівлі Україна здійснює у Польщі ($263 млн), Німеччині ($238 млн), Туреччині ($200 млн), Франції ($139 млн), США ($135 млн), Італії ($116 млн) та Нідерландах ($105 млн).

Товарна структура імпорту продовольчої продукції в Україну вже кілька років поспіль залишається незмінною. Характерною ознакою І півріччя 2018 року стало зростання вартості закупівель усіх ключових імпортованих товарів за винятком тютюну, зауважив експерт.

Значна частка закупівель зарубіжних продуктів харчування припадає на рибу, ракоподібні та молюски. В імпорті продукції цієї групи продуктів, який за 6 місяців поточного року склав $244 млн, переважає морожена риба. Її закупили на $160 млн.

Серед товарів – лідерів за обсягами закупівель – плоди, в основному, цитрусові і банани, та горіхи. Їхній імпорт у І півріччі склав $233 млн.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...