ЄС готовий надати Україні 600 млн допомоги — єврокомісар
ЄС готовий надати Україні 600 млн допомоги — єврокомісар

Євросоюз готовий надати Україні другий транш так званої макрофінансової допомоги на суму в 600 млн євро. Про це заявив єврокомісар з політики сусідства і перемовин про вступ Йоганнес Ган.

"Ми готові виділити другий транш макрофінансової допомоги. Йдеться про 600 млн євро. Проте для отримання цієї допомоги Україна має виконати певні умови", — відзначив він.

За його словами, протягом перших 100 днів свої роботи новопризначений український уряд має налагодити конструктивний діалог з МВФ, в першу чергу ухвалити законодавство в енергетичному секторі і підтримувати подальшу лібералізацію експорту, зокрема йдеться про зняття фітосанітарних бар'єрів та заборони на експорт деревини.

Нагадаємо, 22 травня 2015 року Україна та ЄС підписали Меморандум щодо отримання Україною макрофінансової допомоги у 1,8 млрд євро, яка надходить трьома траншами. Перший транш отримано у 2015 році.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...