Японська корпорація Sumitomo купує українського дистриб’ютора насіння та ЗЗР
Японська корпорація Sumitomo купує українського дистриб’ютора насіння та ЗЗР

Японський торговий гігант Sumitomo Corporation підписав угоду на придбання 51% акцій українського дистриб’ютора сільгоспресурсів «Спектр-Агро». Про це останній повідомив на сторінці у Facebook.

Нагадаємо, інвестор з Данії будуватиме на Житомирщині норкову ферму.

Sumitomo розпочала свою діяльність майже 100 років тому з ринку нерухомості. Зараз Sumitomo займається імпортом та експортом різноманітної продукції, зокрема ресурсів для сільгоспвиробництва.

Sumitomo має представників у 65 країнах — від США до Австралії. Окрім експортно-імпортної діяльності, компанія займається інвестиціями у світову торгівлю та виробництво.

Sumitomo почала працювати в агро-науковій галузі близько 30 років тому, ставши найбільшим експортером японських ЗЗР по всьому світу. Наразі трейдер розширює ланцюги постачання, розвиваючи власні канали експорту, що існують вже в 30 країнах світу – майже по всій Європі, Азії, Африці та Америці.

У 2011 році, Sumitomo придбала компанію Alcedo S.R.L, найбільшого роздрібного продавця сільськогосподарської продукції в Румунії, а у 2015 році — компанію Agro Amazonia, що є одним з найбільших фермерських роздрібних торговельних каналів у Бразилії.

Продовжуючи свій розвиток у сільськогосподарському напрямі, Sumitomo придбає контрольний пакет акцій «Спектр-Агро», що постачає сільгоспресурси по всій Україні для більше ніж 3500 вітчизняних виробників.

Очікується, що приєднання «Спектр-Агро» до Sumitomo сприятиме розвитку української компанії та збільшенню продуктивності вітчизняних виробників сільськогосподарської продукції.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

13 травня 2019
У дрібній фасовці частка підробок ЗЗР становить 70%
За різними оцінками, контрафактна продукція засобів захисту рослин (ЗЗР) займає 20-40% усього ринку. У дрібній фасовці для приватного сектора частка...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...