Україна та Нідерланди домовилися про співпрацю у сфері сільського господарства
Україна та Нідерланди домовилися про співпрацю у сфері сільського господарства

Сьогодні відбулось четверте засідання українсько-нідерландської робочої групи з питань сільського господарства. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Нагадаємо, обсяг експорту в ЄС зріс на 26,6%.

Під час засідання сторони підбили підсумки реалізації Спільного Плану Дій між Україною та Королівством Нідерланди в аграрній галузі на 2017-2018 роки, який був підписаний 24 квітня 2017 року в м. Гаага. Більше того, представники країн підписали двосторонній план дій щодо поглиблення співробітництва в секторі за пріоритетними напрямами.

«Я дуже вдячна нашим нідерландським колегам за активну та результативну співпрацю в АПК. Йдеться не тільки про розвиток двосторонньої торгівлі аграрними та харчовими продуктами. Зазначу, що Нідерланди сьогодні посідають 4 місце серед ТОП-10 країн, до яких більше всього експортується нашої продукції. Ми раді, також, відмітити, що проекти двосторонньої співпраці з Нідерландами є практично орієнтованими, здійснюються в різних регіонах України і отримують позитивний відгук у наших аграрних виробників», - наголосила заступник Міністра Ольга Трофімцева на початку засідання робочої групи.

Вона розповіла, що за результатами виконання спільного Плану Дій на 2017-2018 роки між Україною та Королівством Нідерланди в сфері сільського господарства, країни вже мають досвід результативних проектів за такими напрямками як розвиток картоплярства, молочного сектору, створення ефективного і регуляторного громадського контролю і обізнаності над процесом реалізації земельної реформи в Запорізькій області.

За січень-травень 2018 року експорт українських аграрних товарів до Королівства Нідерланди становив $449,9 млн. Головні товари: зернові злаки – $203,3 млн, олія – $110,6 млн, м’ясо та субпродукти – $51,3 млн, насіння олійних культур – $37,4 млн, залишки та відходи харчової промисловості – $28,3 млн та інші товари. Імпорт становив $86,1 млн. Головні товари: какао-боби та шоколад – $19,6 млн, тютюн та вироби з нього – $11,7 млн, живі цибулинні рослини – $8,8 млн, риба – $4,5 млн, різні інші харчові продукти – $4,2 млн.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

8 листопада 2018
В АПК України очікуються великі інвестиції з Нідерландів, – Адміністрація Президента
Один з найбільших трейдерів продовольчих товарів у світі, нідерландська компанія Louis Dreyfus Holding B. V збирається збільшити інвестиції в...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...