Експорт українських товарів до Китаю складе $24 трлн
Експорт українських товарів до Китаю складе $24 трлн

Експорт до Китаю за минулий рік зріс майже на 20%, і його планують збільшувати. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку та торгівлі України .

Нагадаємо, что за перші дев'ять місяців 2017 року Україна продала китайцям товарів на $1,4 млрд.

Перший віце-прем'єр-міністр — міністр економічного розвитку и торгівлі України Степан Кубів зустрівся з головою Китайського комітету сприяння міжнародної торгівлі Цзян Цзенвеєм. Зустріч відбулася 5 липня 2018 року. Кубів наголосив, що Китай є стратегічним торговим партнером для України, а відтак, посилення співпраці між нашими країнами є важливим завданням.

«У 2017 році обсяги двосторонньої торгівлі Україна–Китай склали $7,7 млрд, тобто зросли на 18% відносно попереднього року. Тенденція зростання продовжується і в поточному році: за І квартал 2018-го обсяги двосторонньої торгівлі становлять майже $2 млрд, тобто на 18,7% більше за аналогічний період торік», – зазначає перший віце-прем'єр-міністр.

Кубів додав, что поліпшенню двосторонніх бізнес-контактів сприятиме участь України у міжнародній виставці «China International Import Expo-2018», яка відбудеться у листопаді 2018 року в Шанхаї.

«Україна вперше представить свій національний стенд на цій міжнародній виставці, і я переконаний, що після цього українська продукція здобуде ще більш значну частку в імпорті Китаю. Згідно з очікуваннями китайських колег, через 5 років їхній імпорт складе $24 трлн», – зауважує Кубів.

Він також закликав китайські компанії до співпраці з українськими колегами для реалізації спільніх проектів у сфері сонячної енергетики, сільського господарства, інфраструктури, зокрема портової інфраструктури.

Наталія Микольська, заступник міністра – торговий представник України, у свою чергу додала, що, згідно з експортною стратегією України, Китай є одним із найперспективніших ринків для українського експорту, а відтак, продовження конструктивної співпраці повинно містити розширення обсягів та видів продукції, якими торгують країни.

Китайський комітет сприяння міжнародній торгівлі – це найважливіша та найбільша китайська установа з розвитку зовнішньої торгівлі, аналог Торгово-промислової палати. Діє при Міністерстві комерції Китаю. Загальна кількість членів комітету налічує майже 70 тисяч підприємств.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

12 липня 2018
Експорт української риби до Молдови склав $256 тис. за півроку
За перших півроку Україна заробила на експорті риби $258 тис., тоді як за увесь 2017 рік – $255 тис. Про це повідомляє Державна фіскальна...
11 липня 2018
Російська компанія зізналася в плагіаті логотипу відомої української мережі солодощів
«Московська Шоколадна Мануфактура» визнала провину і прийняла рішення найближчим часом змінити свій логотип, який копіює торговий знак...
9 липня 2018
ТОП-10 вітчизняних продуктів із найвищим експортним потенціалом, – ФАО
Яблука, горіхи, заморожені ягоди, броколі та огірки мають найвищий експортний потенціал. Про це у своєму дослідженні пишуть експерти проекту...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...