Фермери зможуть самостійно розпоряджатися своєю продукцією
Фермери зможуть самостійно розпоряджатися своєю продукцією

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин на своєму засіданні 21 червня розглянув проект № 6527 Закону України про сільськогосподарську кооперацію. Про це повідомляє ФАО, передає AgroPolit.com.

Нагадаємо, минулого тижня агараний комітет розглянув 11 законопроектів.

За результатами обговорення Комітет вирішив внести на розгляд Верховної Ради України доопрацьований в Комітеті проект Закону України про сільськогосподарську кооперацію та рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект прийняти за основу.
 
На думку експертів, прийняття законопроекту зніме ще одну перепону на шляху прискорення розвитку агробізнесу України та збільшення експорту продукції з високою доданою вартістю.

Сподіваємося, що вже в 2018 році Україна дозволить фермерам самостійно розпоряджуватися своєю продукцією: спільно переробляти молоко, м'ясо, морозити малину, гарантуючи якість продукції та позбавляючись посередників; спільно створювати елеватори для зберігання зерна та напряму його експорту, без посередників; створювати експортні платформи для свіжих овочів та фруктів, а також інших видів продукції та багато іншого!, - йдеться у повідомленні. 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...