Peoplemeter переміг в акселераторі стартапів МХП
Peoplemeter переміг в акселераторі стартапів МХП

Серед 13 фіналістів MHP Accelerator у Києві вибрали одного переможця — ним став проект Peoplemeter MHP (idea garage). Про це повідомляє AgroPolit.com.

Нагадаємо, восени стартує новий набір проектів у рамках MHP Accelerator.

Проект-переможець Peoplemeter MHP — це «смарт-килимок» для віддаленого контролю кількості товарів на полицях магазинів, температури і вологості середовища, в якому товар зберігається, а також статистики та контролю в точках продажу товарів. Команда проекту отримала 300 000 грн на подальший розвиток свого стартапу і можливість комерційного запуску.

Окрім цього, пілотний проект отримали дві команди:

  • BIODrum;
  • AeroDrone.

Комерційний запуск отримали 4 команди:

  • Profeed — комплексна система контролю і управління процесом годування тварин на м'ясо-молочних фермах, допомагає фермерам оптимізувати бізнес-процеси і раціонально використовувати корм, який споживають тварини.
  • METEOTREK — IoT-продукт для моніторингу погодних умов, планування технологічних операцій в агровиробництві і моделювання ризиків виникнення захворювань рослин.
  • Sovtes — рішення для вигідного управління вантажоперевезеннями. Sovtes забезпечує замовникам транспортних послуг та перевізникам швидке взаємодія.
  • MobiMill — компанія з розробки software- і hardware- рішень, в тому числі для діджіталізаціі бізнес-процесів в рослинництві.

І спеціальний приз від МХП — поїздку на 4 дні в Ізраїль виграли AgroLuct.

Юлія Порошенко, засновник Agrohub та співзасновник Radar Tech зазначила, що загалом в MHP Accelerator взяли участь 184 проекти.

Для мене особливо важливим є те, що ми отримали так багато заявок. Це означає, що в країні розвивається система стартапів і вони хочуть працювати з українським бізнесом. Було чудово спостерігати синергію і динаміку роботи корпорації і стартапів. Вони доповнювали один одного знаннями, а досвід експертів поєднувався з ентузіазмом та ідеями інноваторів», — уточнила Юлія Порошенко.

Ксенія Прожогіна, директор департаменту управління персоналом та комунікацій агрохолдингу МХП зазначила:

«Для нас було дуже важливо, що люди вірять в це починання, що можна розвивати малий бізнес в Україні. Ми не очікували такої віддачі: були приємно шоковані, бо не знали що робити з цим обсягом заявок. Ми хотіли знайти стратап і допомогти йому з запуском, а отримали багато таких. Ми раді, що стільки рішень можна комерціалізувати і вони будуть розвиватися».

 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

14 серпня 2018
Міжнародні інвестори FAIRR задоволені рівнем безпечності виробництва МХП
Міжнародна мережа інвесторів FAIRR визнали виробництва курятини «Наша Ряба» безпечним. В ексклюзивному коментарі УНН офіційні...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...