Оголошено «Село Року-2018» за версією проекту «Сільський Ревізор»!
Оголошено «Село Року-2018» за версією проекту «Сільський Ревізор»!

«Сільський Ревізор» оголосив «Село Року-2018» за версією читачів. Почесне звання, а також 100 000 грн отримало село Омельник Полтавської області. Про це повідомляє АgroРolit.com. 

Нагадаємо, у травні  «Сільський Ревізор» завершив другий сезон інспекцій сіл, які взяли участь у конкурсі.

Із 16 травня по 10 червня на сайті SilskiyRevizor.com тривало народне голосування. Омельник отримав 2304 голоси від своїх прихильників.

 

Окрім того, Омельник отримав спеціальну нагороду від соціального проекту Brandville – сертифікат на розробку бренду села.

Це село розташовано в регіоні, де працює єдиний в Україні діючий нафтопереробний завод та найбільший органічний агрохолдинг України. Село — мекка зеленого туризму для іноземців із США, Західної Європи, Японії, Китаю, Канади.

Бюджет села в 2016 р. склав 11,3 млн грн. Завдяки тому, що жителі села активно долучилися до створення проектів для свого населеного пункту, вони змогли на кожну гривню власних надходжень додатково залучити 6 грн інвестицій.

Сільський Ревізор перевірив усі об’єкти інфраструктури села та дізнався, як громада використовує залучені кошти.

 

У селі працюють агрофірма «Ім. Т.Г. Шевченка» (агропромислова група «Арніка»), Кременчуцька овочева фабрика, фермерські підприємства «Май» і «Атланта». За активну участь у житті громади усі підприємства отримали звання «Соціально відповідальний інвестор».

Бізнес має сенс тільки тоді, коли він змінює світ на краще! За таким принципом працює кожне підприємство агропромислової групи «Арніка», кожен її працівник. А село – це маленька часточка світу. І тому, вкладаючи кошти в українське село, в його розвиток і благоустрій, ми віримо, що таким чином і наша Україна, й увесь світ змінюється. І найкраща відзнака для нас – це перемога Омельника, яка свідчить, що наша співпраця з громадаю, робота нашої команди має свої результати", – говорить керівник відділу інформаційної політики і соціальних комунікацій агропромислової групи «Арніка» Віта Коврижко.

Урочиста церемонія нагородження відбулася у гостях у переможця минулого сезону – в селі Денихівка на Київщині. Тож наступного року Омельник прийматиме гостей свята уже на своїх землях.

Мене переповнює гордість за мою громаду, за мою рідну Полтавщину!  Я вдячна всім нашим друзям, які нас підтримали! Бо якби ми не перемогли, то це почуття згуртованості, відчуття плеча друга, ви розумієте… «Сільський Ревізор» надихнув наше село на нові проекти... Ми сьогодні робимо smart-громаду, створили кластер зеленого туризму, нам треба брендування села. Коли до нас приїдуть люди на церемонію нагородження «Село року-2019», «Сільський Ревізор» буде вражений, наскільки за цей час розвинеться наша громада", – коментує перемогу голова Омельницької об’єднаної громади Олександра Шереметьєва.

Окрім того, громада Омельника запросила команду «Сільського Ревізора» на стратегічну сесію, де селяни розповідатимуть, що змінилося в Омельнику після ревізії, а також ділитимуться планами та проектами, на які витратять виграні кошти. Тож незабаром чекайте новини від громади. 

Нагадаємо, «Сільський Ревізор» – це соціальний проект про українське село. Мета проекту – на національному рівні підняти проблему інфраструктури села. Ми прагнемо показати українцям, що українське село – живе, воно розвивається і може бути комфортним місцем для проживання. На прикладі успішних сіл ми розповідаємо, що співпраця місцевої влади, бізнесу та активних жителів – запорука добробуту громади. 

Упродовж 2-го сезону Сільський Ревізор відвідав 10 сіл у Харківській, Полтавській, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Херсонській, Чернігівській, Вінницькій та Запорізькій областях.

 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

2 жовтня 2019
Село Року-2019: які номінації від Сільського Ревізора отримали українські села
Селом Року 2019 за підсумками загальноукраїнського голосування стало закарпатське гірське село Колочава. На церемонії нагородження очільник сільської...
4 вересня 2019
Село Року 2019 оберуть 28 вересня на Полтавщині
Церемонія нагородження Села Року 2019 відбудеться вже 28 вересня відбудеться в селі Омельник на Полтавщині. Нагадаємо, саме це село стало переможцем...
2 вересня 2019
Голосуйте за Село Року-2019 разом із Сільським Ревізором
3-й сезон соціального проекту про українські села «Сільський Ревізор» завершено! Команда гусок за рік проїхала 7 різних областей нашої...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...