Під стінами «Братського маслопресового заводу» тривають протистояння
Під стінами «Братського маслопресового заводу» тривають протистояння

У ці хвилини під стінами «Братського маслопресового заводу», який розташований у Миколаївській області, тривають сутички. Про це повідомляють активісти Бізнес-Варти.

Нагадаємо, через рейдерство «Братський маслопресовий завод» втратив обладнання на мільйони гривень.

Адвокати та члени ГО «Бізнес-Варта» на чолі з головою організації Ольгою Матвіївою, намагаються мирним та законним шляхом знайти вихід зі складної ситуації.

Слідом за особами, невідомими нам, які вибігли з території комплексу, вийшло кілька працівників, зокрема й жінки. Серед них явно був помітний заводій, який підбурював людей до криків. Люди кричали, що їм все одно, хто власник, аби їм була зарплата і робоче місце та стаж", – розповідає Матвіїва.

За словами активістки, працівники змішалися з тітушками. Почали трощити автомобіль, котрий стояв поруч, та провокувати бійку.

На наш захист стала наша охорона та працівники Корду. Ми з юристом зуміли відвести людей в сторону від шарпанини озброєних молодиків. Почали з ними говорити. Вони розповідали нам, що їх турбує, ми пояснювали, що ж відбувається насправді. Після хвилин 15 емоційних розмов, з людьми дійшли порозуміння і колектив пішов додому", – додає Матвіїва.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

21 червня 2018
На Миколаївщині склали план протидії рейдерам
Голова Миколаївської обласної адміністрації Олексій Савченко після антирейдерського засідання  запевнив, що керівництво Миколаївщини зробить усе...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...