Антимонопольний комітет перевірять, – Гройсман
Антимонопольний комітет перевірять, – Гройсман

Уряд прийняв рішення доручити Державній аудиторської службі провести аудит і перевірку Антимонопольного комітету України (АМКУ). Про це повідомляє unian.ua.

Нагадаємо, що у липні цього року Антимонопольний комітет України озвучить попередні результати у справі щодо зростання цін на пальне.

Повідомляється, що під час години уряду у Верховній Раді прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що в середу буде доручення уряду Держаудитслужбі провести аудит і перевірку.

Він попередив, що  дії Кабінету Міністрів і прем'єр-міністра будуть суворішими.

 Ми тут намагаємося з ранку до вечора будувати нормальні умови для ведення бізнесу в країні, а той чи інший чиновник намагається нам це зруйнувати", – сказав прем'єр.

На його думку, здебільшого дії АМКУ не сприяють проведенню чесних тендерних процедур.

Хоча можу сказати, що керівник АМКУ намагається багато речей у ньому змінити, але там не все від нього залежить. Там така система управління «демократична», коли кожен сам собі будує свою систему управління", – сказав прем'єр.

Він закликав депутатів підтримати законопроект, внесений Президентом України Петром Порошенком, який сприятиме системній ліквідації проблем у роботі АМКУ з держзакупівлями.

Повідомляється, що у вересні минулого року Гройсман обіцяв порушити питання звільнення голови Антимонопольного комітету Юрія Терентьєва і «його дармоїдів» у разі продовження блокування важливих державних тендерів.

Зокрема, прем'єр повідомив про заблоковані АМКУ тендери, необхідні для виробництва конкурентної української продукції, а також тендери на закупівлю сканерів для митниці ДФС. У грудні 2017 року голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв заявляв, що не проти проведення незалежного аудиту відомства, щоб «розвіяти всі інсинуації».

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

24 червня 2018
Антимонопольний комітет назвав бізнес-групу, яка «обскакала» Герегу та Веревського із заявками на купівлю агроактивів
Найчастіше у 2017 році до АМКУ з аграрними заявами про купівлю/продаж активів зверталася бізнес-група Кормишкіна Ю. А. – 33%. Про це повідомив...
21 червня 2018
Олексій Дорошенко: У липні ми очікуємо зменшення цін на низку продуктів, а не інфляцію
Зарплати українцям піднімають повільно, а от зріст ціни на продукти харчування не змушує себе чекати. В той час як влада радує здешевленням хліба на...
11 квітня 2018
Міжвідомча робоча група працює над алгоритмом стягнення з «Газпрому» $6 млрд штрафу, – АМКУ
Виконавча служба Міністерства юстиції України та міжвідомча робоча група працюють над виробленням правильного алгоритму стягнення штрафу з...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...