Гереги купили агроактивів на $150 млн
Гереги купили агроактивів на $150 млн

Протягом двох останніх років Олександр і Галина Гереги купили агроактивів на 150 мільйонів доларів, збільшивши свої земельні володіння з 450 гектарів до 110 тисяч гектарів у п'яти областях. Про це повідомляє DT.UA.

Нагадаємо, раніше у коментарі для AgroPolit.com Олександр Герега підтвердив цю інформацію.

Значну частину агропромислових підприємств і сільськогосподарські площі придбані на Хмельниччині та в сусідній Вінниччині. Аграрний напрям став одним із провідних для ТОВ Епіцентр К, у нинішньому році у нього планують вкласти два мільярди гривень.

У публікації йдеться, що водночас Герега наростив свій вплив у місцевих органах влади. На виборах в об'єднаних територіальних громадах Хмельницької області партія «За конкретні справи» була чи не найуспішнішою, масово зараховуючи у свої ряди як рядових депутатів, так і керівників громад.

Секрет успіху простий і перевірений усіма попередніми виборами: партія щедро засівала села і селища всім, що народжує Епіцентр: вікнами, дверима, покрівельними матеріалами тощо. Точніше, не партія — оскільки підкуп виборців мав каратися законом, — а створена одночасно з нею однойменна громадська організація", — зазначає автор.

Цікаво, що ні виборці, ні самі партійці відмінності не бачать, оскільки і звітують перед виборцями усім асортиментом "Епіцентру": перекриті дахи 36 житлових багатоповерхових будинків та 35 об'єктів соціально-культурного призначення, реконструйовано та відремонтовано 112 різних приміщень. Замінено сучасними 7,2 тисячі вікон і 580 дверей у школах, лікарнях, клубах. Надано допомогу будівельними матеріалами 296 школам і дитсадкам, 213 фельдшерсько-акушерським пунктам, 189 будинкам культури, 87 релігійним храмам, виділено місцевим громадам 7 одиниць спецтехніки, 4 автобуси, 8 машин швидкої допомоги. Оздоровлено 1,5 тисячі дітей. Побудували в Городку найбільший у державі спорткомплекс.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...