Укрзалізниця створить вагонну компанію і закупить 7 тис. нових вагонів
Укрзалізниця створить вагонну компанію і закупить 7 тис. нових вагонів

ПАТ Укрзалізниця планує створити окрему вагонну компанію, яка в 2018 і 2019 роках придбає по 3,5 тис. вагонів за кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Про це повідомив в.о. голови правління Євген Кравцов на конференції UZ: Investor Day 2018, передає Інтерфакс.

Нагадаємо, американська компанія почала будівництво першого локомотива для Укрзалізниці.

«Цей проект реалізовуватимуть шляхом створення спеціальної вагонної компанії, на баланс якої будуть передані вантажні вагони, придбані за кредитні кошти», - повідомив він.

На сайті ЄБРР кажуть, що цей проект було заплановано для схвалення радою директорів 23 травня. Однак у банку агентству повідомили, що розгляд цього питання перенесено на більш пізній термін, і нову дату буде оголошено пізніше.

Передбачається, що ЄБРР виділить $150 млн, а загальну вартість проекту оцінюють у $240,7 млн. Частину цих коштів профінансує сама Укрзалізниця і також за рахунок грантів за програмами технічної кооперації.

В інформації банку зазначається, що йдеться про закупівлю близько 6,5 тис. напіввагонів за загальної потреби компанії приблизно в 24 тис. напіввагонів.

Кравцов пояснив, що за умови створення окремої вагонної компанії вагони зможуть працювати на ринку перевезень як приватний парк і заробляти значно більше інвентарного парку.

Для нас це будуть безпрецедентні умови роботи, коли ми зможемо встановлювати реальні тарифи на перевезення, що надать можливість говорити про окупність рухомого складу і заробіток на ньому для інвесторів. Цим проектом ми даємо сигнал іншим потенційним інвесторам вкладати кошти в проекти "Укрзалізниці" і показуємо, як на них можна заробляти, - розповів Кравцов.

Він також додав, що для реалізації таких проектів Укрзалізниця вже проводить переговори з міжнародними компаніями, які працюють на американському і європейському ринках.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

2 липня 2018
З 1 липня «Укрзалізниця» закриває 19% станцій
З 1 липня 2018 року «Укрзалізниця» (УЗ) заборонить вантажити зерно на 27 станціях, ще 65 станцій не виконуватимуть заявки аграріїв...
7 червня 2018
«Укрзалізниця» може бути приватизована тільки частково, – Кравцов
«Укрзалізниця» може бути приватизована лише частвово. Про це заявив в. о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов...
5 червня 2018
Наприкінці 2018 року General Electric Transportation поставить в Україну перші 30 тепловозів, – «Укрзалізниця»
ПАТ «Укрзалізниця» спільно з GE TRANSPORTATION дає старт програмі локалізації виробництва локомотивів в Україні. Про це на своїй сторінці...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...