Данилюк руйнує систему ДФС — Южаніна зробила різку заяву
Данилюк руйнує систему ДФС — Южаніна зробила різку заяву

Міністр фінансів Олександр Данилюк руйнує систему ДФС. Про це заявила голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, повідомляє Деловая столица.

Нагадаємо, Кабмін проголосував за перепідпорядкування ДФС безпосередньо уряду.

Міністра фінансів Олександра Данилюка звинувачують у несплаті податків за час його роботи у Великобританії. Сам Данилюк стверджує, що сплачував податки поза межами України, однак довідку на підтвердження цього не надає.

На думку Южаніної, демарш з боку міністра фінансів Олександра Данилюка, який він минулого тижня влаштував на засіданні Кабміну, може бути пов`язаний із судовим процесом щодо несплати Данилюком податків.

«З цього приводу йдуть судові засідання, мабуть, уже відбулося друге чи третє. І, я так розумію, там представлені документи (від британських податківців). Тому варто спостерігати, як відбуватиметься судовий розгляд. Там нічого натягнутого немає. Є звичайна інформація щодо доходів, які він отримав за межами України. Як резидент України, він мав подати річну декларацію, де повинен був показати цей дохід. Зі сплатою чи без сплати – вирішувала б довідка, яку б він взяв у компетентних органів в Британії. Якщо там відбувалася сплата, то він би нічого не доплачував в Україні. Але подача звітності є обов’язковою для резидента України. Тому порушень декілька. Якби я потрапила у таку ситуацію, я би в жодному разі не пішла у судові спори – навіть адміністративні. Треба було визнати, подати декларацію, взяти цю довідку, доплатити адмінштраф», — зазначила Южаніна.

На її думку, поведінка людей, котрі відповідають за податкову систему країни, фактично руйнує ДФС як інституцію.

Це виглядає настільки нерозумно. Всі в країні розуміють наслідки, якщо розвалиться ДФС — інституція, яка керується Мінфіном і забезпечує 90% надходжень до бюджету. Керівник руйнує цю систему», — заявила Южаніна.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

7 червня 2018
Рада звільнила Олександра Данилюка
Верховна Рада України звільнила Олександра Данилюка з посади міністра фінансів України. Відповідне рішення підтримали 254 народних депутатів. Про це...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...