В порту «Ольвія» відкрили новий зерновий термінал
В порту «Ольвія» відкрили новий зерновий термінал

ТОВ «Вібо-ТРАНС» відкрило в порту «Ольвія» (Миколаївська область) новий зерновий термінал. Німецька компанія відмовилася будувати термінал в Україні через бюрократію. Про це повідомляє niknews.mk.ua.

Нагадаємо, в ураїнському порту Чорноморськ створять сучасний контейнерний термінал.

Загальна площа забудови становить 1,7 га, граничне добове вивантаження — 60 вагонів і 100 автомобілів, обсяг одноразового зберігання — 35 тис. тонн кукурудзи, є сертифіковані склади і сертифікована лабораторія. Термінал має нетипову для промислових об'єктів забарвлення і цілий ряд оригінальних технічних рішень: вентильовані підлоги підлогових складів, підземний пожежне водоймище, особливі арочні конструкції, які дозволяють встановити верхню механізацію (завантажувальні галереї) на даху арочного типу, замість типової 2-скатної. 

В цілому виробнича потужність першої черги нового зернового терміналу становить 800-900 тис. тонн на рік по кукурудзі. Для перевантаження плануються до використання наявні причали ДП «Стивідорна компанія Ольвія», а також абсолютно новий 300-метровий приватний причал «Єврозовнішторг».

За словами власника компанії «Вібо-Транс» Олександра Вотінцева, погрузка суден місткістю 25-30 тис. тонн на терміналі може проводитися вже сьогодні. 

До вересня наші партнери, компанія ЕВТ, планує завершити монтаж навантажувальних галерей і конвеєрів, тож тоді ми зможемо обслуговувати панамакси по 60-65 тис. тонн із частковою довантаженням на рейді Очакова. Є попередні проектні опрацювання по другій черзі будівництва. Розширення розвантажувальних фронтів, зерноочистка, збільшення одноразового зберігання до 100 тис. тонн. Але це залежить виключно від потреб клієнтів. За наявності необхідності за 10-12 міс. всі роботи повністю реалізовані. Адже щодо першої черги рішення про будівництво було прийнято в травні 2017 року, а в травні цього року ми вже ввели об'єкт в експлуатацію», — заявив інвестор будівництва.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

25 травня 2018
У 2018 році ДПЗКУ наростила експорт зернових на 30%
У 2018 році ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація» (ДПЗКУ) на 30%, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, збільшила...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...