Правила подання звітності з 2019 року зміняться, — ДФС
Правила подання звітності з 2019 року зміняться, — ДФС

З 2019 року ДФС планує змінити подання звітності та сплати місцевих податків. Це пов’язано із запровадженням єдиного рахунку для сплати податків, який буде відкрито у казначействі. Про це повідомляє Економічна правда.

Нагадаємо, в Україні хочуть ввести ще один податок.

На зустрічі з компаніями-членами Європейської Бізнес-Асоціації голова офісу великих платників податків Євгеній Бамбізов презентував концепцію основних змін.

Запровадження єдиного рахунку для сплати податків (крім ПДВ та акцизу з реалізації пального) передбачає подачу єдиної декларації з місцевих податків з автоматичним рознесенням коштів на рахунки територіальних громад.

Реалізація запропонованих змін, вказано у концепції, унеможливить помилково або надмірно сплачені платежі, а також дозволить закумулювати всі переплати та недоплати на єдиному податковому рахунку.

Щодо зазначеної концепції – то на сьогодні все прораховано та триває робота щодо створення IT-cофту для того, щоб система запрацювала", – сказав Бамбізов.

Він повідомив, що основне складне питання – це зміна законодавства. Головний комунікатор для ДФС по цій темі – парламентський комітет з питань податкової та митної політики.

Проект змін подано до парламентського комітету і ми з ними наразі в дискусії щодо певних норм, але в основному це технічні моменти. Комітет нас повністю підтримує", – зазначив Бамбізов.

За його словами, ще один проблемний момент, який потрібно вирішити, це зміна функціоналу казначейства та його територіальних підрозділів.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

21 травня 2018
Через відсутність реформ на митниці та у ДФС бюджет недоотримує 130 млрд грн – дослідження
Через відсутність системних реформ на митниці та у Державній фіскальній службі України (ДФС) бюджет країни недоотримує близько 130 млрд грн. Такі...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...