Рада провалила введення європейських правил транзиту товарів
Рада провалила введення європейських правил транзиту товарів

Верховна Рада відхилила проект закону №5627 «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо приведення транзитних процедур відповідно до Конвенції про єдиний режим транзиту і Конвенції про спрощення формальностей в торгівлі товарами». Про це повідомляє biz.censor.net.ua.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» побудує великий логістичний центр на кордоні з Польщею.

За ухвалення відповідного урядового законопроекту №5627 у першому читанні проголосували менше від мінімально необхідної кількості депутатів.

Після цього депутати також відмовилися відправити документ на доопрацювання.

«Проект закону №5627 відхилений», — сказав спікер парламенту Андрій Парубій.

Як зазначено в пояснювальній записці до законопроекту, документ підготовлений відповідно до Плану заходів з імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом на 2016-2019 роки, а також на виконання Плану імплементації Конвенції про спрощення формальностей в торгівлі товарами і Конвенції про єдиний режим транзиту.

Також планувалося почати процес адаптації Єдиної автоматизованої інформаційної системи органів доходів і зборів України до Нової комп'ютеризованої транзитної системи, яка застосовується сторонами Конвенції.

«Прийняття законопроекту дозволить використовувати норми загальної транзитної процедури ЄС/ЄАВТ на території України», — наголошується в пояснювальній записці.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...