В Амстердамі відбудеться Український агропромисловий та продовольчий форум
В Амстердамі відбудеться Український агропромисловий та продовольчий форум

Щоб продемонструвати можливості українських та нідерландських агропромислових та продовольчих компаній, в столиці Королівства Нідерландів Амстердамі 31 травня Strategy Council організовує Український агропромисловий та продовольчий форум. Про це повідомляє «Інтерфакс».

Нагадаємо, що органічна олія з України буде продаватися у Нідерландах, Литві, Франції, Швейцарії.

В повідомленні ідеться, що аграрні компанії з України, Нідерландів та інших країн, а також трейдери, фінансисти, рітейлери, логістичні компанії та постачальники послуг й обладнання, планують зібратися разом, щоб обговорити потенційні синергії між двома провідними сільськогосподарськими країнами.

Агропромисловий комплекс покликаний долати вагомі виклики сучасного світу: зменшити рівень голоду й бідності у світі та водночас забезпечити сталий розвиток сількогосподарського виробництва. Досягнення обох цілей – завдання нелегке. Отже, настав час для активізації спільної роботи. Форум об'єднає всіх, хто впевнений, що Нідерланди з інноваційними агротехнологіями та Україна з гектарами родючих земель зможуть втамувати голод та спрагу людей у всьому світі", – зазначається у повідомленні.

Програма заходу продовжує формуватися, а до переліку спікерів входять:

Українські високопосадовці: Іванна Климпуш-Цинцадзе, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України. Вона очолить офіційну українську делегацію, до якої також входять Ольга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики та продовольства України, Олексій Павленко, міністр аграрної політики і продовольства у 2014-2016 роках, а нині співголова Українсько-нідерландської ділової ради, та Всеволод Ченцов, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Королівстві Нідерланди.

Ханс де Бур, президент VNO-NCW і співголова Українсько-нідерландської ділової ради, очолить офіційне голландське представництво.

Представники українських агрохолдингів: Олексій Вадатурський, генеральний директор та засновник компанії «Нібулон», Дмитро Лось, радник головного виконавчого директора МХП, Ольга Рибачук, фінансовий директор Delta Wilmar CIS, і Віктор Гладкий, фінансовий директор холдингу «Астарта-Київ».

Відомі нідерландські фахівці з агропродовольчого виробництва з досвідом роботи в Україні, зокрема, Кейс Хаузинга, генеральний директор VV Kischenzi, Тон Халс, фінансовий директор агрохолдингу «Мрія», Дірк Алевен, генеральний директор Food Ventures, та Рене Кремерс, директор Нідерландсько-українського молочного центру.

Провідні нідерландські фінансисти та представники міжнародних фінансових установ, що активно фінансують український агропромисловий сектор: Пітернел Боогаард, керівник європейського агропродовольчого відділу ING, Рейньє Дуке (FMO), Джейсон Пеллмар (IFC) і Войтек Бонящук (ЄБРР).

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

6 вересня 2017
Нідерландська компанія купуватиме в Україні ягоди та овочі
Нідерландська компанія SVZ, яка займається переробкою овочів та фруктів, зацікавлена у приході в Україну, зокрема у закупівлі сировини. Про це...
4 вересня 2017
Україна та Нідерланди хочуть збільшити роботу в секторі біоенергетики
Нідерланди планують посилити співпрацю з Україною у біоенергетичному секторі. Про це повідомляє Управління комунікації та зв’язків із...
22 липня 2017
Нідерланди нададуть Україні нові агротехнології
20 липня 2017 року в Києві було створено Нідерландсько-українську ділову раду, завданням якої стане активізація українського експорту в Нідерланди, а...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...