Українське м'ясо може з'явитися на ринках Африки
Українське м'ясо може з'явитися на ринках Африки

Для українських виробників м'яса може відкритися ринок Африки. Уряд вже працює над налагодженням співпраці з африканським континентом. Про це повідомила голова Асоціації тваринників України Ірина Паламар на офіційному сайті організації.

Читати до темиІрина Паламар: Уряд має вести реєстр великої рогатої худоби

До 2026 року в світі прогнозується суттєве зростання споживання тваринницької продукції, зокрема м'яса. Як повідомляє Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО), споживання м'яса птиці на глобальному ринку збільшиться на 12%. Зокрема, найбільше зростання попиту спостерігатиметься в країнах Африки: Судані, Нігерії та Ефіопії. Збільшиться попит і на яловичину - приблизно на 10%. Свинини споживатимуть на 9% більше, а молочних продуктів – на 20%.

Це гарна новина для наших виробників яловичини та свинини. Як бачимо, займатися тваринницьким бізнесом з орієнтацією на експорт до країн Африки дуже вигідно та перспективно. Тим паче, що у 2017 році урядом затверджена так звана Експортна стратегія на 2017-2021 рр., за якою одним із перспективних секторів визначено саме напрям АПК. Вона ставить на меті відкриття нових ринків і містить конкретний дієвий план завдань та заходів щодо їх реалізації. Гадаю, що цими новими ринками якраз і можуть стати африканські країни, де зростає попит на м'ясо", - говорить Паламар.

На думку голови АТУ, вітчизняні виробники готові експортувати і виробляти більше продукції для реалізації за кордон. Для цього у них є потужності та можливості. А якість і ціна на наше м'ясо є досить конкурентоспроможними.

Хоча й існує низка проблем, які держава має вирішити: високе експортне мито, недостатньо спеціально обладнаних контрольно-пропускних пунктів у портах, недостатність халяльних забійних цехів, бюрократичні перешкоди тощо, - додає Паламар.

Великою проблемою для експорту залишається і ситуація з АЧС.

 

 

 

 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

17 липня 2018
В Африці відкрився Український торговий дім – платформа для малого і середнього бізнесу
В Об'єднаній Республіці Танзанія (Африка) офіційно відкрився Український торговий дім  Global Ukrainian Distribution, Investment & Trading...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...