Київрада вимагатиме вказувати бенефіціарів компаній-орендарів комунальної власності
Київрада вимагатиме вказувати бенефіціарів компаній-орендарів комунальної власності

Київська міська рада прийняла рішення про надання інформації щодо бенефіціарів власників компаній, які хочуть придбати або припинити права на комунальну землю чи майно. Про це повідомляє Інтерфакс.

Нагадаємо, до 31 серпня в Україні має запрацювати цифрова база грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення.

Відповідне рішення підтримали 83 депутати.

Наше завдання — робити кроки, щоб бути впевненими, що в нашому місті працюють відповідальні компанії, і що вони працюють виключно на користь нашого міста", — зазначив мер Києва Віталій Кличко перед голосуванням.

Згідно з проектом рішення, контроль за виконанням цього рішення здійснюватимуть департаменти земельних ресурсів та комунальної власності КМДА. Департаменти зобов'язані вказувати в проектах рішення, які вони подають на розгляд Київради, інформацію про бенефіціарів компаній з Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців.

Ця норма стосується рішень, які створюють, змінюють або припиняють права або обов'язки юросіб щодо землі чи майна територіальної громади Києва.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...