За перші два місяці 2018 року експорт України склав $7,4 млрд, – Гройсман
За перші два місяці 2018 року експорт України склав $7,4 млрд, – Гройсман

Протягом двох місяців 2018 року Україна експортувала в інші країни товарів на $7,4 млрд. Про це на своїй сторінці у Facebook написав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Нагадаємо, що від початку року український аграрний експорт до ЄС зріс на 28%

Повідомляється, що це на 17,9% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

37,6% – а це майже $3 млрд від загального експорту – становить продукція агропромислового комплексу та харчової промисловості.

Не менше світові ринки зацікавлені в українській продукції металургійного комплексу. Її продали на майже $2 млрд – 26,8% від загального експорту.

За продукцію машинобудування імпортери заплатили українцям $840 млн – 11,4%. Трохи менше експортували мінеральних добрив – на суму $375 млн.

Попитом також користується українська продукція хімічної та легкої промисловості, деревина та паперова маса, різні промислові товари.

Найбільше українських товарів купують країни Європейського Союзу. За два місяці ми експортували до них продукції на суму в $3,3 млрд. Це на 36,2% більше, ніж торік.

Після ЄС найчастіше товари, зроблені в Україні, купують у Росії. Після них у нашій продукції зацікавлена Туреччина, Індія та Єгипет.

Позитивна динаміка у торгівлі спостерігається з Сингапуром, Білоруссю, Молдовою та Іраком. Водночас менше українського стали купувати в Індії, Ірані, Алжирі, Південній Америці та Саудівській Аравії.

Найбільше європейські країни зацікавлені в українських напівфабрикатах зі сталі, рудах та залізних концентратах, пшениці, ізольованих проводах та кабелях, соєвих бобах, кукурудзі, м’ясі свійської птиці та телефонних апаратах і їхніх частинах. Тоді як українську соняшникову олію, круїзні судна, маргарин та двигуни стали купувати менше.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

13 травня 2018
Перша 10-ка політичної сили Володимира Гройсмана – оприлюднено прізвища
Стала відома політична 10-ка прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, з якою він піде на вибори до Верховної Ради у 2019 році. Про це...
18 квітня 2018
Україна вичерпала шість квот на безмитний експорт агропродукції до ЄС
Україна станом на 17 квітня 2018 року повністю використала шість квот на безмитний експорт у рамках зони вільної торгівлі (ЗВТ) з ЄС, зокрема на мед,...
16 квітня 2018
Від початку року український аграрний експорт до ЄС зріс на 28%
За січень-лютий 2018 року зовнішньоторговельний обіг продукції агропромислового комплексу склав $3,7 млрд, з яких $2,8 млрд припадає на експорт...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...