На Київщині у селян намагаються відібрати 70 земельних ділянок
На Київщині у селян намагаються відібрати 70 земельних ділянок

В с. Потік, Миронівського району Київської області, рейдери намагаються відібрати у селян 70 земельних ділянок. Про це повідомляє Kurkul.com з посиланням на видання «Моя Київщина».

Нагадаємо, Кабмін відновив роботу міжвідомчих штабів із боротьби з рейдерством в аграрній сфері.

Земельні ділянки перейшли у власність місцевих жителів після банкрутства ТОВ «Потік», яке в свою чергу, отримало їх після розпаду колгоспу ім. Карла Маркса. Проте, нещодавно на селі з’явилися підприємці, що назвалися представниками СТОВ «Потік» і відповідно, правонаступниками колективного господарства.

Бізнесмени не обмежилися заявами і звернулися до Держгеокадастру з вимогою надати їм землі, які перебувають у приватній власності селян із Миронівщини. Місцевих жителів ніхто не попередив і про ситуацію вони дізналися випадково, з реєстру судових справ.

Товариство «Потік» знайшло землевпорядну організацію, яка, попри наявніправа власності, розробила проекти на 4 земельні ділянки загальною площею 273 га, котрі вже 20 років як передані колишнім співробітникам місцевого колгоспу як паї, про що свідчить рішення сільської ради від 4 серпня 2000 р.

За інформацією журналістів, основним спонсором цієї санації є підприємство «Планета-Зем».

Кінцевим бенефеціаром цієї компанії є Ольга Рудьковська. В декількох інших аграрних підприємствах вона фігурує кінцевим власником поряд із Сергієм Рудьковським, швидше за все, братом Миколи Рудьковського — екс-міністром транспорту в уряді Януковича», — повідомляє видання.

У разі задоволення цього позову буде порушено права власності на земельні ділянки 70 жителів села Потік. Для багатьох із них ця земля — єдине джерело доходу.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...