Експорт невкорінених живців та підщеп зріс утричі
Експорт невкорінених живців та підщеп зріс утричі

У 2017 році Україна експортувала 64 тонни невкорінених живців та підщеп (без врахування винограду) проти 30 тонн у 2016 році. При цьому вартість експорту зросла з $40 тис. до $140 тис, передає agrotimes.

Нагадаємо, Україна наростила експорт товарів до ЄС.

Збільшився також експорт дерев та кущів з їстівними плодами (без винограду) у вартісному виразі – з $396 тис. до $453 тис. Це сталося за рахунок зростання експортної ціни. 

Поставки на зовнішній ринок саджанців овочевих культур (разом із суницею й полуницею) зросли в натуральному та вартісному виразах. 

Зазначається, що ціни реалізації за кордоном усіх згаданих саджанців перевищували $2 тис./тонна. 

Минулого року основні імпортні поставки саджанців в Україну припадали на дерева та кущі з їстівними плодами (за винятком винограду) – майже 1,5 тис. тонн на суму $6,2 млн.

Закуповували цю продукцію по $4,3 тис./тонна, тоді як імпортна ціна на саджанці полуниці й суниці перевищувала $6,1 тис./тонна. 


 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

11 квітня 2018
Уряд компенсує 80% вартості саджанців
Уряд надаватиме компенсацію за саджанці як української, так і іноземної селекції, а Міністерство аграрної політити та продовольсьва України випустило...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...