У світі дорожчає продовольство, — експерти
У світі дорожчає продовольство, — експерти

Світові ціни на продовольство в березні 2018 року зросли в місячному і в річному вираженні. Про це йдеться у  прес-релізі Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO), пише УНІАН.

Читати до теми Ціни на овочі зросли на 34–68%, – Мінекономрозвитку

Індекс цін на продовольчі товари FAO за підсумками березня становив 172,8 пункта, що на 1,8 пункта, або на 1,1% вище за показник лютого. Водночас у річному вираженні показник збільшився на 1,4 пункта, або на 0,7%. Організація зазначає, зростання індексу за звітний період зумовлено передусім зростанням цін на молочну продукцію та зернові, а також незначним зростанням цін на м'ясо. Та цукор і рослинні олії продовжили дешевшати.

Зокрема, індекс цін на молочну продукцію в березні в місячному вираженні зріс на 3,3%, або на 6,2 пункта, до 197,4 пункта. Індекс цін на зернові минулого місяця зріс в порівнянні з лютим на 4,3 пункта (2,7%) і становив 165,6 пункта. До того ж показник виявився на 12,1% вищим за індикатор лютого минулого року.

Індекс цін на рослинні олії в березні становив 156,8 пункта, що на 0,8%, або 1,2 пункта, нижче від рівня лютого. Організація зазначає, що, попри зниження цін на соєву, ріпакову та соняшникову олії, найпоширеніша на світових ринках пальмова олія зросла у вартості.

Значення індексу цін на м'ясну продукцію у звітному місяці становило 169,8 пункта, збільшившись на 0,8 пункта, або на 0,5%. При цьому воно на 3% вище від показника за той же період минулого року. Ціни на баранину та свинину в березні зросли, а на яловичину дещо знизилися, повідомляє організація.

 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

26 квітня 2018
За останні чотири роки Україна опустилася із 47-го на 63-тє місце в Глобальному індексі продовольчої безпеки
За останні чотири роки чотири роки (2013–2017) Україна опустилася із 47-го на 63-тє місце в Глобальному індексі продовольчої безпеки. Про це...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...