Створено штаб захисту фермерів «Поверни своє!». Конфлікт ТАСкомбанку та Імперії-Агро триває
Створено штаб захисту фермерів «Поверни своє!». Конфлікт ТАСкомбанку та Імперії-Агро триває

Постраждалі в ході конфлікту Імперія-Агро та ТАСкомбанк фермери створили «Штаб захисту фермерів «Поверни своє!». Про це повідомляє Kurkul.com з посиланням на керівника Штабу Ігора Юрійовича Нікольченко.

Нагадаємо, що в минулу п’ятницю розгорівся фінансовий конфлікт між ТАСкомбанк та Імперія-Агро, заручниками якого стали 3 тисячі фермерів з усієї Україні. Приводом суперечки між цими компаніями став кредит банку у розмірі 300 млн грн, заставою щодо якого були товарні запаси Імперії-Агро (засоби захисту рослин, добрива, насіння). Гроші за ці товари повністю або частково були проплачені фермерами дистрибуційній компанії Імперія-Агро.

Наразі ми звертаємося до обох сторін конфлікту (ТАСкомбанку та Імперії-Агро) з проханням віддати куплений фермерами товар, або повернути гроші, щоб купувати добрива та ЗЗР у інших постачальників на ринку. На жаль, конструктивної відповіді так і не отримали. За тиждень-два розпочнеться посівна. Якщо нас ніхто не почує і не допоможе, то без урожаю залишиться 3,7 млн га с/г земель, а без роботи – 3040 фермерів! Саме тому було прийнято рішення створити «Штаб оперативного реагування «Повернути своє!», який об’єднає всіх постраждалих аграріїв у цій ситуації – закликаємо всіх долучатися до нас", — розповідає Нікольченко.

Для цього просимо заповнити анкету Масштаб збитків аграріїв та бути готовими до рішучих дій.

Ключовою вимогою фермерів до ТАСкомбанку та Імперії-Агро є пошук можливості обох компаній віддати фермерам оплачений ними повністю або частково товар: ЗЗР, добрива, насіння.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...