Україна примусово стягуватиме борг «Газпрому», – Мін’юст
Україна примусово стягуватиме борг «Газпрому», – Мін’юст

Триває підготовка до примусового стягнення боргу «Газпрому» за рішенням Стокгольмського арбітражу на підставі Нью-Йоркської конвенції. Про це повідомив  міністр юстиції Павло Петренко, передає УНН.

Нагадаємо, що ціла низка українських відомств  – МЗС, Мін'юст, компанія «Нафтогаз України» – спільно розробили комплекс заходів для повернення в Україну $2,5 млрд заборгованості «Газпрому». 

На сьогодні відбувається нарахування пені з «Газпрому» за несплату боргу за рішенням Стокгольмського арбітражу, яка складає півмільйона доларів щодня. Крім того, зараз триває процес підготовки до примусового стягнення даного рішення на підставі Нью-Йоркської конвенції, яка дозволяє нам стягнути ці кошти практично по всьому світу", – зауважив він.

П. Петренко уточнив, що Міністерство юстиції продовжує стягнення боргу з «Газпрому» за рішенням національного українського суду.

Вже понад 100 млн гривень було стягнуто до державного бюджету. Я переконаний, що "Газпром" не має шансів уникнути відповідальності, а сума боргу, яка була зафіксована цим рішенням суду тільки збільшуватиметься і буде повністю стягнена найближчим часом", – зауважив очільник Мін'юсту.

За словами Петренка, «Газпром» ховає голову в пісок, але інша частина тіла лишається на поверхні, а це ті активи та майно, яке має «Газпром» по всьому світу.

Зараз «Газпром» також втрачає з точки зору вартості самої компанії через те, що вони показали себе як недобросовісний контрагент перед тими європейськими компаніями, з якими у них є контракти. Я переконаний, що це лише питання часу, і сума, яка збільшуватиметься, точно буде стягнена на користь українського «Нафтогазу» та бюджету", – резюмував він.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

11 травня 2018
Росії доведеться виплатити компенсації українським підприємцям за рішенням Третейського суду, – МЗС
Росії доведеться виплатити компенсації українським підприємцям у розмірі $159 млн за анексію Криму рішенням Третейського суду в Гаазі в примусовому...
23 квітня 2018
«Газпром» відправив до Стокгольму документи для розірвання контрактів з Україною
20 квітня «Газпром»  передав до Стокгольмського арбітражу пакет документів про розірвання контрактів з «Нафтогазом», при...
13 квітня 2018
«Нафтогаз» хоче відсудити у «Газпрому» ще $15 млрд
Якщо тарифи на транзит газу по території України будуть переглянуті, то «Нафтогаз» претендуватиме на компенсацію від...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...