НААН створює платформи для співпраці з бізнесом в аграрному секторі — заява
НААН створює платформи для співпраці з бізнесом в аграрному секторі — заява

Аграрний сектор сьогодні, як локомотив, тягне українську економіку і важливо створити відповідну законодавчу базу для подальшого розвитку. Про це під час виступу у Верховній Раді заявив віце-президент Національної академії аграрних наук України, академік НААН Микола Роїк.

Нагадаємо, НААН та Республіка Корея налагодили тісну співпрацю у багатьох сферах.

«Нам треба створити таку систему законодавства, яка б чітко створила правила гри за якими могли б працювати і науковці, і бізнес. В нас є низка пропозицій. Я хотів би наголосити на тому, що аграрний сектор сьогодні, як локомотив, тягне економіку. Ми чітко зорієнтовані на те, що ми повинні робити повноцінне харчування нашого населення, і ми повинні створювати стартапи там, де це найбільш вигідно і доцільно. Щоб це був нормальний ринковий продукт», - сказав він.

Микола Роїк зазначив, що потенціал української науки досить високий, і вже сьогодні НААН працює над створенням форматів для роботи науковців із бізнесом.

Ми створили таку платформу, як «Агротехнополіс», де враховуються і потреби науки, і бізнесу, і людини. Маємо цілу низку пріоритетів: їжа для життя, квітуча садиба, енергія природи тощо", - сказав академік.

Науковець також додав, що сьогодні є величезний податковий тиск на установи НААН.

«В цілому за минулий рік ми заплатили близько 1 млрд податків і зборів, тоді як отримали близько 300 млн бюджетного фінансування. Взагалі не вистачає коштів на нове обладнання, на нові технології, на нові програми, які вкрай необхідні», - сказав Микола Роїк.

 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

27 березня 2018
Підготовлено 300 інноваційних розробок для розвитку вітчизняного агросектору — НААН
НААН підготувала 300 інноваційних наукових розробок для розвитку вітчизняного агросектору на основі біоадаптивних методів. Про це...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...