Уряд пришвидшить створення Містобудівного кадастру
Уряд пришвидшить створення Містобудівного кадастру

Створення Містобудівного кадастру України має завершитися до 2021 року. Про це повідомляється на сайті Кабінету Міністрів України.

Містобудівний кадастр України буде створений за рахунок державної підтримки, міжнародних партнерів, експертного середовища та місцевого самоврядування.

«Зі створенням Містобудівного кадастру ми досягнемо якості, публічності та оперативності прийняття управлінських рішень, покращення інвестиційного клімату, спрощення та прискорення дозвільних  процедур у сфері будівництва, прозорість процесів просторового  планування, проектування та будівництва. Але найголовніше – нові можливості для розвитку та економічного зростання регіонів», - наголосив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

 

У свою чергу, керівник проекту Німецького товариства міжнародної співпраці (GIZ) Матіас Брандт висловив підтримку й зауважив, що уряд Німеччини готовий долучитися і надати допомогу у створенні містобудівного кадастру.

В країні необхідно створити систему, яка надаватиме геопросторові дані про систему кадастру, власників земельних ділянок і їхні межі. Адже земля – головний актив будь-якої громади, який дозволяє передусім залучати інвестиції і розвивати місцеве самоврядування", - підкреслив Матіас Брандт.

За словами, Геннадія Зубка під час створення кадастру важливими елементами є прозорість, захищеність і зменшення корупційних ризиків.

«Ми маємо поставити ціль і чітко зрозуміти - чого ми хочемо від функціонування системи для кожного органу місцевого самоврядування та мешканців. І такою системою є KPI, яку необхідно врахувати в процесі створення», - розповів урядовець.

 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

10 квітня 2018
Сільська медицина та дороги – пріоритетні напрямки роботи Кабміну у 2018 році, – Президент
Сучасна медицина в кожному селі, відремонтовані дороги, школи з високим рівнем освіти - такі завдання на рік поставив перед урядом Президент України...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...