В українських селах з'являться комп'ютеризовані відділення «Укрпошти»
В селах України з'являться комп'ютеризовані відділення «Укрпошти»

Підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» планує до кінця першого півріччя 2018 роки створити комп'ютеризовані відділення поштового зв'язку в кожному селі України з населенням понад 2 тис. осіб. Про це заявив в.о. генерального директора «Укрпошти» Ігор Смілянський, передає «Укрінформ».

«За нашими підрахунками, лише 12—14 млн осіб мають доступ до послуг «Укрпошти». Півтора року тому тільки 20% наших відділень мали комп'ютери. На сьогодні ми поставили перед собою завдання — з березня починаємо комп'ютеризувати всі села України, де проживає понад 2 тис. Чоловік. Тобто, кожне таке село отримає комп'ютеризоване відділення «Укрпошти», що дозволить день у день приймати платежі-переклади і надавати людям все сучасні послуги», — пояснив Смілянський.

Водночас, цей проект буде стосуватися і заміни старих машин автопарку «Укрпошти». Так, для сільських населених пунктів, де проживає менше 2 тис. осіб, будуть пересувні відділення.

Буде працювати команда з трьох чоловік: оператор у сільраді прийматиме платежі, а водій з листоношею проїжджатиме селом, розвозячи пенсії, газети, посилки. Таким чином, ми осучаснимо пошту і створимо найкращі умови праці для листонош. До того ж, ми зможемо забезпечити якість надання послуг: кожна машина оснащена GPS, тож ми зможемо відстежувати їхні пересування, моніторити», — уточнив в.о. генерального директора «Укрпошти».

Повністю комп'ютеризувати Україну, прогнозує Смілянський, вдасться за 2—3 роки.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...