ТОП-3 області за кількістю фальсифікованого насіння кукурудзи
Названо 3 області за кількістю фальсифікованого насіння кукурудзи

При купівлі насіння кукурудзи аграрії часто зіштовхуються з фальсифікованою продукцією, тому у переважній більшості надають перевагу офіційним представництвам насіннєвих компаній. Про це повідомляє apk-inform.com.

У ході опитування аграріїв з’ясувалося, що понад 70% господарств при сівбі використовують насіння офіційних насіннєвих компаній.

Респонденти розповіли про велику кількість фальсифікату на ринку насіння кукурудзи. Втім, ті виробники, які все ж купили неофіційну продукцію, в результаті зібрали нижчий врожай та отримали гіршу якість зерна.

В опитуванні брали участь аграрії з усіх регіонів України, та найчастіше фальсифікат траплявся мешканцям Київської, Херсонської та Харківської областей.

Нашу редакцію цікавить ваша думка, як часто, і чи взагалі вам доводилося зустрічати фальсифіковану продукцію під час купівлі насіння.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

22 лютого 2018
Експерт: 1/3 насіння на українському ринку — фальсифікат і контрабанда
25—30% насіння на українському ринку не відповідає належній якості. Про це сказала  виконавчий директор Насіннєвої асоціації України...

Вибір редакції

14 серпня 2024
Що буде з цінами на кукурудзу, пшеницю, соняшник, ріпак, сою та ячмінь?
Вартість зернових та олійних нового врожаю зросте. Скільки коштуватиме соняшник, кукурудза, ріпак, соя, ячмінь та пшениця розповів у ексклюзивному...
26 серпня 2024
Як розрахувати мінімальну експортну ціну на пшеницю, кукурудзу, ріпак, ячмінь, сою?
Критерії визначення мінімальних експортних цін на пшеницю, кукурудзу, ячмінь, соняшник, сою, ріпак6 волоські горіши, макуху, мед. Детальніше про...
3 вересня 2024
Віталій Коваль: Дерибану державної землі більше не буде, всі – на електронні аукціони
Електронні аукціони з продажу права суборенди на державні землі – нова сторінка земельних відносин, яку перегорнув на 33 році незалежності...