Юрій Косюк: для агрокомпаній сьогодні найнезрозуміліша державна політика за останні 15 років
Юрій Косюк: для агрокомпаній сьогодні найнезрозуміліша державна політика за останні 15 років

Цьогорічна аграрна політика — одна з найнезрозуміліших для агросектору за останні 15 років. Таку думку висловив власник «Миронівського хлібопродукту» Юрій Косюк в  інтерв’ю  «РБК-Україна».

Нагадаємо, що наразі керівництво Міністерством аграрної політики та продовольства здійснює перший заступник міністра Максим Мартинюк, після того як Тарас Кутовий минулого року написав заяву про відставку.

Думаю, що ми зараз перебуваємо у найнезрозумілішій ситуації за останні, мабуть, 15 років державної політики щодо аграрних компаній», — так оцінив він ситуацію з розробкою урядом розподілу механізму бюджетних дотацій.

За словами Косюка, ще «ніхто не бачив і не бачить філософію розподілу цих грошей, а це найголовніше». «Ми б'ємося з Міністерством економіки, щоб вони підготували якісь зрозумілі правила гри. Поки що правил гри ніхто не видав, і я не впевнений, чи вони взагалі в них є», — каже він.

Нагадаємо, що днями в ЗМІ оприлюднили порядок дотацій, за яким птахівники отримають, як і минулого року, найбільше бюджетних дотацій. Коментуючи питання журналістів про те, що саме МХП отримав минулого року найбільше дотацій з бюджету, власник компанії нагадав, що все було законно за передбаченим механізмом (діє принцип — що більше заплатив у бюджет, то більше повернули) і агрохолдинг отримав «рівно стільки, скільки заплатив — близько мільярда».

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...