Міжнародного валютного фонду
Міжнародний валютний фонд озвучив ключові вимоги до України

Глава представництва Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Йоста Люнгман озвучив основні умови, після виконання яких можливе завершення четвертого програми розширеного фінансування МВФ для України (EFF) і виділення траншу кредиту. Про це він заявив в ході заходу Європейської бізнес асоціації "Eba Global Outlook 2018: Think beyond. Stay ahead".

Люнгман підкреслив, що такими умовами є:

прийняття закону про Антикорупційне суді;
приведення цін на газ до ринкового рівня.
Представник МВФ зазначив, що мета впровадження ринкових цін на газовому ринку України - уникнути штучної сегментації ринку окремо для домогосподарства і окремо для промисловості.

"Є певні умови, їх треба виконати. Це досяжні показники: сподіваємося на швидке їх виконання", - заявив Люнгман.

Серед інших завдань представник МВФ виділив утримання інфляції, позитивно оцінивши підвищення облікової ставки Нацбанком, а також збереження політики гнучкого обмінного курсу для підтримки конкурентоспроможності української економіки.

Глава представництва Фонду зазначив, що міжнародні резерви України зросли на 6,5 млрд доларів - до 19 млрд доларів, проте необхідно нарощувати їх і далі - до 30 млрд доларів, щоб забезпечити захист економіки України від зовнішніх шоків.

Люнгман також закликав в політиці підвищення зарплат орієнтуватися на зростання продуктивності праці, так як надмірне збільшення зарплат зашкодить стабільному зростанню.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що Україна виконала 80% вимог Фонду, а тому транш МВФ може надійти в країну вже в квітні 2018 року. Разом з тим, заступник голови Національного банку України Дмитро Сологуб заявив, що Україна вже не встигне отримати транш від Міжнародного валютного фонду в першому кварталі 2018 року.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

1 лютого 2018
Підвищення облікової ставки НБУ не врятує економіку — точка зору
Підвищення облікової ставки НБУ одразу на 1,5% не втримає зростання інфляції та не налагодить економіку. Таку думку озвучив економіст, голова...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...