В Україні створять інвестфонд для фінансування «зелених» проектів — заява
В Україні створять інвестфонд для фінансування «зелених» проектів — заява

За підтримки МЗС Фінляндії та Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) в Україні створять цільовий фонд із фінансування підготовки «зелених» проектів. Про це повідомив голова Державного агентства з питань енергоефективності Сергій Савчук на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що біопаливо дозволило замістити 3,5 млрд м³ газу в Україні. Загалом же український агросектор може виробляти близько 20 млрд кубометрів біогазу на рік за рахунок розвитку альтернатвиної енергетики.

«Ми вже тісно співпрацюємо у відновлюваній енергетиці з такими країнами світу, як Німеччина, Данія, Фінляндія. Разом із МЗС Фінляндії створюємо цільовий фонд із фінансування підготовки «зелених» проектів в Україні. Обсяг фонду становитиме 6 млн євро», — написав він.

Голова агентства Савчук додав, що у 2017 році інвестиції у відновлювану енергетику у всьому світі сягнули $333,5 млрд. Майже половину з них — $160,8 млрд, спрямовано на проекти сонячної енергетики. Другою за обсягом залучених інвестицій стала вітроенергетика — $107,2 млрд.

Статистичні дані доводять непохитний світовий тренд — широкомасштабний розвиток «чистої» енергетики заради вирішення питань енергозабезпечення громад, досягнення енергонезалежності, а також зменшення шкідливих викидів та збереження навколишнього середовища. Україна також слідує цій тенденції, створюючи сприятливі умови для залучення «зелених» інвестицій та роботи бізнесу у цій сфері», — підсумував Савчук.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

11 квітня 2018
Рада підвищить інвестиційну привабливість «зеленої» енергетики України – законопроект
Верховна Рада України схвалила у першому читанні законопроект № 8015, яким підвищить  інвестиційну привабливість будівництва об'єктів...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...