Влада Росії запідозрила до 25% сирів українського походження
Влада Росії запідозрила українське походження 25% сирів

До 25% сирів, представлених на ринках Російської Федерації, можуть бути українського походження. Про це повідомляє РБК з посиланням на Россільгоспнагляд.

За словами Мелано, в Росії щорічно поставляється 150-300 тис. т сиру, а значна частина цієї продукції вироблена в Україні, поставки з якої заборонені з 2016 року. Продукцію до РФ постачає Білорусь під виглядом товарів з Македонії, Ірану та інших країн.

Також повідомляється, що в жовтні 2017 року на кордоні з Білоруссю були зафіксовані партії сирів з Македонії, Китаю, Ірану та Сан-Маріно, однак ветеринарні служби цих країн заявили, що не відвантажували продукцію ані до Росії, ані до Білорусі.

Швидше за все, мова йде про легалізацію українського сиру або білково-жирового продукту через Білорусь (зокрема, через "Белтаможсервис»)», — йдеться у листі керівника Россільгоспнагляду Сергія Данкверта заступник голови Мінекономрозвитку Росії Савве Шипова.

Також повідомляється, що якщо припустити, що обсяг імпорту продуктів сирнихв 2017 році залишився на рівні 2016 року, і з урахуванням даних Россільгоспнагляду частка сироподібної продукції, виробленої в Україні, у всій категорії сирів на ринку Росії в 2017 році могла становити від 15 до 25,5%. За даними Федеральної митної служби, Білорусь є найбільшим постачальником сиру і сирних продуктів до Росії.

За підсумками 11 місяців 2017 року на неї припало понад 84% від всієї ввезеної продукції, або 119,4 млн т.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

29 червня 2018
Поляки вчитимуть українських фермерів робити унікальні сири
Для фермерів з Волині та Рівненщини організують навчання за участю найкращих польських та українських експертів. Про це розповідається на сайті...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...