Стало відомо, чому іноземний інвестор припинив проект у порту Южний
Стало відомо, чому іноземний інвестор припинив проект у порту Южний

Виробник масложирової продукції «Дельта Вілмар» призупинила інвестиційний план з будівництва заводу вартістю $150 млн у порту Южний через дії псевдоблагодійної організації, яка вимагала у компанії гроші. Про це заявив голова ради директорів «Дельта Вілмар» Дхруба Чаран Панда, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, що за 2017 рік «Южний» перевантажив майже 8 млн т зерна.

Топ-менеджер поінформував, що після оприлюднення планів «Дельта Вілмар» по будівництву заводу в порту, компанія отримала лист від благодійної організації з пропозицією за плату «сприяти у вирішенні питань з неправомірними діями правоохоронних органів», проте залишила цей лист без відповіді.

«На наш подив, через місяць ми отримали інформацію, що ця організація звернулася до прем'єр-міністра з вимогою припинити будівництво заводу в порту Южний, яке ми планували», — заявив голова ради директорів.

І додав, що потім, із періодичністю кілька листів на місяць, ця організація почала скаржитися на «Дельта Вілмар» президенту, органам ДФС, митній службі, іншим структурам. Постійно приходили інспектори з перевірками.

Пізніше, за словами Дхруба Чаран Панди, благодійна організація «пішла ще далі і направила свої скарги до Митного і Податкового комітетів Індонезії, в комісію з цінних паперів США, на фондову біржу Сінгапуру, де зареєстрована наша материнська структура».

5 січня компанія отримала інформацію від своєї материнської структури Wilmar International про поданий благодійною організацією позов до Вищого суду Джакарти зі звинуваченнями в контрабанді та відмиванні грошей.

Це викликає стурбованість наших акціонерів, і навіть попри меморандум, який ми підписали з держадміністрацією Одеської області, ми припиняємо всі подальші дії щодо реалізації нашої інвестиційної програми до розгляду цього питання по суті», — сказав він.

Нагадаємо, що «Дельта Вілмар СНД» має намір розширити своє виробництво і побудувати новий маслоекстраційний завод загальною потужністю переробки понад 600 тис тонн на рік, а також причал з перевалки олії і шроту пропускною спроможністю до 3 млн тонн на рік.

За підсумками інвестпроекту, компанія планувала створити близько 200 нових робочих місць і давати близько 500 млн гривень надходжень до бюджету щорічно.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

13 березня 2019
В порту «Южний» збудують завод із переробки сої
Компанія «Дельта Вілмар СНД» збудує в порту «Южний» (Одеська область) завод із переробки сої, а також складські та...
10 грудня 2018
На Одещині припинив роботу ТОВ «Арцизький молокозавод»
ТОВ «Арцизький молокозавод», що в Одеській області, припинив роботу. Про це повідомляє Kurkul.com. Нагадаємо, на Київщині запрацював...
2 лютого 2018
На що найчастіше скаржився іноземний бізнес в Україні
Протягом 2016—2017 років найбільш поширеними предметами звернень закордонних інвесторів до Ради бізнес-омбудсмена були податкові питання. Про...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...